Održano PH u plivanju za kadete

OBORILA DRŽAVNI REKORD: Jana Pavalić postala četverostruka kadetska prvakinja Hrvatske

Objavljeno: 10.02.2020. JM

Na bazenu “Gojko Ameri” u gradu Korčula, održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za kadete, na kojem je sudjelovao 171 plivač kadetske dobi iz 32 hrvatska plivačka kluba. Među elitom hrvatske plivačke budućnosti bili su i članovi Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka, Jana Pavalić, Vanja Bartol, Gita Vlahek, Emma Horvat, Mauro Šipek – Glavač i Leon Novak, pod vodstvom trenera Ivice Androića. 

Kraljevska disciplina

Jana Pavalić iz Gornje Stubice četverostruka je kadetska prvakinja Hrvatske na 100 i 200 metara slobodno, 100 metara leptir i 200 mješovito te državna plivačka rekorderka u ”kraljevskoj” plivačkoj disciplini  na 100 metara slobodno, gdje je preplivala državni rekord  Eme Firi (ZPK Zagreb) iz 2017. godine za 31 stotinku, te on sada iznosi 57,79 sekundi. Kadet Mauro Šipek – Glavač bio je peti na 800 metara slobodno i dva puta sedmi na 400 slobodno i 400 mješovito. Emma Horvat je bila u svim utrkama blizu prvih deset, ali to joj je uspjelo samo  jednom, i to osvojenim sedmim mjestom na 100 metara leptir. Vanja Bartol i Leon Novak popravili su svoja osobna vremena. Ženska štafeta Olimpa u sastavu Jana Pavalić, Gita Vlahek, Vanja Bartol i Emma Horvat zauzela je dva peta mjesta u utrkama 4 x 100 slobodno i 4 x 100 mješovito u konkurenciji devet klubova, dok je mješovita štafeta Olimpa u sastavu Jana Pavalić, Emma Horvat, Mauro Šipek – Glavač i Leon Novak zauzela sedmo mjesto u utrci na 4 x 100 mješovito u konkurenciji 13 klubova.

 Muška i ženska konkurencija

Na dvodnevnom natjecanju plivalo se u muškoj i ženskoj konkurenciji u 12 pojedinačnih i tri štafetne, sve kao finalne utrke u jednoj kategoriji. Olimpovci su se kući vratili s četiri medalje zlatnog sjaja te pet pojedinačnih i tri štafetna plasmana u prvih sedam i jednim državnim kadetskim rekordom.

MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING “VICTORIA – PRIMORJE”

U KONKURENCIJI 534 NATJECATELJA: Vili Sivec osvojio dvije srebrne, a Patrik Erceg brončanu medalju

Prošlog vikenda na Bazenima Kantrida u Rijeci održan je 12. Međunarodni plivački miting “Victoria – Primorje“, treći HEP HPS Grand Prix Hrvatska sezone i verificirano natjecanje za isplivavanje olimpijskih normi. Nastupila su 534 plivača iz 49 klubova Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Dvodnevni plivački miting održao se s jutarnjim kvalifikacijama i popodnevnim finalnim utrkama. Olimpovci su put Rijeke krenuli s četiri plivača i tri plivačice – Lana Halapir, Hana Sivec, Vili Sivec, Petar Pavalić, Mihaela Kramarić, Lovro Gorupić i Patrik Erceg.

Tri medalje

Najstariji Olimpovci su na velikom 50-metarskom bazenu nastupili u 28 startnih i 11 finalnih utrka, te su osvojili 11 plasmana u osam najboljih po dobnim kategorijama i na kraju kući donijeli tri vrijedne medalje. Odlično je plivao ponajbolji Olimpovac, junior Vili Sivec, koji je plivao dva puta u A i dva puta u B finalu te osvojio dvije srebrne medalje. Na 50 slobodno u vremenu 24,45 sekundi i na 100 leptir u vremenu 56,94 sekundi, čemu je pridodao dva peta mjesta na 50 i 200 metara leptir. Juniorka Hana Sivec je plivala dva puta u A finalu i ostvarila plasmane nadomak medalji. Hana je bila četvrta na 50 metara leptir i peta u utrci na 100 metara leptir.

Finalne utrke

Mlađi junior Petar Pavalić kroz kvalifikacije je doplivao do tri finalne utrke. Plivao je jednom u B i dvaput u C finalu te osvojio dva sedma mjesta na 100 metara slobodno i 100 leđno, te osmo mjesto na 50 metara slobodno. Novopečeni mlađi junior Patrik Erceg je u svom debiju na Victoriji uspio plivati u B i u C finalu, pri čemu je osvojio jednu brončanu medalju na 50 metara leptir te šesto mjesto na 100 metara leptir. Plivačice Lana Halapir, Mihaela Kramarić i plivač Lovro Gorupić popravili su svoja osobna vremena. (jm)

Vili Sivec
Patrik Erceg


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba