Julijana Matanović u Mariji Bistrici

Poznata hrvatska književnica predstavila svoju novu knjigu ”Ljuta godina (Zapisi internetske novakinje)”

Objavljeno: 09.02.2020. zagorjeinternational

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica organizirala je predstavljanje knjige Julijane Matanović ”Ljuta godina (Zapisi internetske novakinje)”. Knjiga sadrži stotinu postova objavljenih od 5. veljače 2018. do 5. veljače 2019.

12 komentara

Književnica se pri izboru vodila onima koji čine zaokruženu cjelinu, iako je uz datum svakog posta naveden i broj pregleda, lajkova i komentara. Dio postova je autobiografski, drugi dio dotiče se povijesti, treći bolnih tema hrvatskog školstva, ali svi su onakvi kako Julijana uživo priča – dinamični, mudri, sjetni, zabavni – sve istovremeno. Na kraju knjige književnica je dodala 12 komentara za 12 mjeseci. Pogovor knjizi napisala je psihologinja Antonija Ćosić, napomenuvši kako se sada s Julijanom Matanović možemo družiti svaki dan i uživati u njezinim riječima.

Sve generacije

Matanović je poznata hrvatska spisateljica i književna kritičarka, koja svoje književne uspjehe postiže pisanjem romana za odrasle i djecu. Omiljena je kod svih generacija čitatelja, ali i medija. Za svoj književno – kritičarski rad dobivala je brojne nagrade. Moderatorica na predstavljanju knjige u Mariji Bistrici bila je Ivančica Tomorad, odlomke iz knjige čitala je Eva Kruhak, a glazbena gošća bila je Nika Kovačić na gitari.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba