BOLJA TEHNIČKA OPREMLJENOST ZAGORSKIH DVD-ova

U Krapinu, Konjščinu, Đurmanec i Zlatar stižu nova vatrogasna vozila vrijedna 10 milijuna kuna

Objavljeno: 07.02.2020. zagorjeinternational

Četiri dobrovoljna vatrogasna društva s područja Krapinsko – zagorske županije, Krapina, Konjščina, Đurmanec i Zlatar, uskoro će dobiti nova vatrogasna vozila vrijedna gotovo 10 milijuna kuna. Rezultat je to u petak u Zagrebu potpisanih ugovora o suradnji u nabavci vatrogasnih vozila između Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vatrogasne zajednice te predstavnika spomenutih DVD-ova.

Velika obljetnica

Saborski zastupnik i predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek zadovoljan je što će se nabavom ovih vozila uvelike unaprijediti tehnička opremljenost spomenutih DVD-ova.
– Posebno smo ponosni i sretni što četiri vrijedna vatrogasna vozila dolaze u četiri dobrovoljna vatrogasna društva na području Krapinsko – zagorske županije. DVD Krapina ove godine slavi i 145. obljetnicu, kao najstarije društvo na području županije, a ovo će im biti poklon za veliku obljetnicu. Zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova i Vatrogasnoj zajednici na osmišljenom projektu kojim četiri vozila vrijedna gotovo 10 milijuna kuna dolaze na naše područje. Ona će koristiti svima nama, a svi se nadamo da ćemo ih ipak što manje koristiti za intervencije. Nakon ovoga, uslijedit će i novi natječaji, a s preustrojem Hrvatske vatrogasne zajednice u središnji državni ured i podizanjem sustava na najvišu razinu do sada, Vlada Republike Hrvatske pokazuje jasnu politiku prema vatrogastvu – naglasio je Tušek.

Veća sigurnost

Na potpisivanju sporazuma o suradnji bio je i načelnik Konjščine Mirko Krznar, koji je istaknuo da će skori dolazak novog vatrogasnog vozila značiti veću sigurnost za sve mještane, a za vatrogasce puno bolju opremljenost i spremnost za najteže situacije. Naglasio je isto tako da se radi o nabavci dugog navalnog vozila s dvostrukom kabinom te pogonom 4×4, vrijednosti veće od 1,5 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba