U Orehovici održan motivacijski stručni skup

“Počnite uređivati školske vrtove i prijavite se na natječaj”

Objavljeno: 07.02.2020. zagorjeinternational

U Područnoj školi Orehovica, u organizaciji Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički i Hrvatske radiotelevizije, održan je motivacijski stručni skup “Uređenje vrtova u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Krapinsko – zagorskoj županiji”.

Osvojili nagradu

Skup je organiziran u sklopu obrazovno – ekološkog projekta “Najljepši školski vrtovi”, koji Hrvatska radiotelevizija provodi već 25 godina, a OŠ Brestovec Orehovički u njemu sudjeluje već šest godina. I OŠ i PŠ imaju svoje školske vrtove, a orehovička je škola prije pet godina dobila nagradu kao najljepše uređena škola u kontinentalnoj Hrvatskoj.
Na skupu su prezentirane dosadašnje aktivnosti i rezultati projekta, a mogli su se čuti i korisni savjeti vezani uz uređenje vrta. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima, a njegova voditeljica Đurđica Čočić pozvala je sve škole koje još nemaju školske vrtove, da ih počnu uređivati i da se prijave na natječaj.

Uključeno Ministarstvo

U provođenje projekta uključeni su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvo poljoprivrede, a motivacijski skup održan je pod pokroviteljstvom KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba