Novo vodstvo Sportske zajednice grada Pregrade

Za predsjednika izabran Damir Gorup, a za njegovog zamjenika Denis Burić

Objavljeno: 06.02.2020. JM

Održana je izborna skupština Sportske zajednice grada Pregrade, koja broji sedam članova – Nogometni klub Pregrada, Ženski NK Pregrada, Hrvatsko planinarsko društvo “Kunagora”, Šahovski klub Pregrada, Teniski klub Pregrada, Športsko – ribolovno društvo Pregrada i Rukometna udruga žena Pregrada.

Novi sastav

Svaka od njih ima svoje predstavnike u Skupštini, koja sada broji ukupno 22 člana. Nakon što je verificiran novi sastav Skupštine, za predsjednika zajednice u novom mandatu izabran je predsjednik Šahovskog kluba Damira Gorupa, a za njegovog zamjenika, predsjednika Teniskog kluba Denisa Burića.
Novoizabrani predsjednik predložio je novi sastav Izvršnog odbora, koji čini po jedan predstavnik svake članice, a koji je Skupština jednoglasno prihvatila. Nadalje je izabran i novi sastav Nadzornog odbora, a zatim je i Izvršni odbor novim tajnikom imenovao Davora Roginu.
Izbornoj Skupštini nazočio je i gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je pohvalio rad zajednice, entuzijazam, aktivnosti i uspješnost rada svih sportskih udruga na području grada. Istaknuo je znatna ulaganja Grada u područje sporta u 2019. godini te najavio još veća u 2020. godini. Od budućih projekata istaknuo je izgradnju i uređenje teniskih terena, uređenje dječjih i sportskih igrališta na području grada te napomenuo kako su jednako važna ulaganja u sportske objekte na čitavom području grada. Tako je istaknuo novoizgrađeno igralište u Cigrovcu prošle godine, ali i uređenje igrališta u Gorjakovu u 2020. godini.

Regija sporta

Gradonačelnik je najavio i kandidaturu za titulu “Europske regije sporta 2021.“, za što su pripreme već u tijeku, a podnijet će je svi gradovi i općine koje čine Turističku zajednicu područja “Srce Zagorja”. Navedenu titulu dodjeljuje svake godine ACES Europa, neprofitna udruga sa sjedištem u Bruxellesu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba