Skupština DVD-a Vinagora

Vinagorski se vatrogasci posebno iskazali prilikom nezapamćenog nevremena u srpnju, u ovoj godini prioritet je nabava novog vozila

Objavljeno: 02.02.2020. Jelena Jazbec

U Vatrogasnom domu na Vinagori u subotu je održana redovna godišnja skupština tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Izvješće o radu podnio je predsjednik Josip Lazički, koji je istaknuo kako su se prošle godine u društvo uključila tri nova člana. Prvog dana svibnja vatrogasci su tradicionalno, u suradnji s Kuburaškim društvom “Vinagorska kubura”, obilježili Praznik rada i proslavili blagdan sv. Josipa radnika.

18 lokacija

Svoju aktivnost i spremnost na pomoć zajednici posebno su iskazali prilikom nezapamćenog nevremena koji je čitavo područje grada Pregrade pogodilo 7. srpnja 2019. godine. Kako je istaknuo zapovjednik DVD-a Vinagora Marijan Pavlinec, vinagorski su vatrogasci čistili prometnice i pomagali u sanaciji krovova na obiteljskim kućama, a intervenirali su na čak osamnaest lokacija. Od prošlogodišnje skupštine zabilježili su, na sreću, samo jedan požar raslinja u Melovici.
Predsjednik Lazički je dodao i kako je prioritet u ovoj godini kupnja malog vatrogasnog vozila koje bi, zbog brdovitog terena, društvu bilo najpraktičnije.
Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj osvrnuo se na novi Zakon o vatrogastvu, istaknuvši kako mu je žao što su povećana sredstva za profesionalno, ali ne i dobrovoljno vatrogastvo, koje na području Pregrade ima tradiciju od 19. stoljeća.

Najveća snaga

Rad DVD-a Vinagora, uz gradonačelnika, pohvalio je i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Vladimir Huzak, koji je rekao da su vatrogasci u Hrvatskoj najveća snaga sigurnosti i spašavanja.
Prisutne su pozdravili i predsjednik VZ-a grada Pregrade Nikola Pasariček, vinagorski župnik, vlč. Dragutin Gereci, kao i predstavnici gostujućih dobrovoljnih vatrogasnih društava Pregrada, Stipernica, Benkovo, Druškovec, Desinić, Plavić, Zaprešić, Maksimir, Prišlin – Hum, Laz i Petrovsko, zatim Kuburaškog društva “Vinagorska kubura” i Lovačkog društva “Šljuka” iz Desinića. Na skupštini su dodijeljene i diplome i vatrogasna priznanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba