Održan izvještajni sabor UDVDR-a Ogranak Zabok

Uz promicanje istine o Domovinskom ratu, održali 32 informatička tečaja, donirali 89 printera, 60 laptopa i 355 računala

Objavljeno: 02.02.2020. zagorjeinternational

U Zaboku je održan izvještajno – izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok. Izvješćem predsjednika Ogranka Josipa Horvatina sabornicima i gostima predstavljene su brojene aktivnosti koje je udruga provela u 2019. godini.

Izvješće o radu

Udruga je tako radila na promicanju istine o Domovinskom ratu u školama, na informatičkom opismenjivanju hrvatskih branitelja, članova njihovih obitelji te udruga civilnog društva, a u sklopu kojeg su održana 32 tečaja, donirano je 89 printera, 60 laptopa i 355 osobnih računala, a tu je i humanitarna djelatnost i skrb o najugroženijim članovima udruge za koje su organizirani sistematski pregledi u Veteranskoj bolnici. Članovi udruge su aktivno sudjelovali u provedbi osiguranja sportskih, kulturno – zabavnih i drugih manifestacija, a donesena je i Odluka o isticanju prijedloga ispred UDVDR Ogranak Zabok glede priznanja Županije za 2019. godinu za Dragana Primorca, istinskog prijatelja udruge branitelja iz Zaboka.

Na saboru udruge prihvaćeno je izvješće o radu za 2019. godinu te plan i program rada udruge u 2020.godini , a sabornici su  izabrali svoje predstavnike za sabor UDVDR Podružnica Krapinsko-zagorska, te sabornike za inicijativni odbor za osnivanje UDVDR Krapinsko-zagorska sa pravnom osobnošću.

Događanju su prisustvovali gradonačelnik Zaboka Ivana Hanžek i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek. U prigodnom govoru gradonačelnik je naglasio partnerski odnos koji grad ima s udrugom, a u kojem je razvidno da se udruga nametnula svojim pozitivnim pristupom u provedbi projekata na korist svojih članova, ali i šire zajednice. Kako je rekao, Grad Zabok je ponosan na sve što je udruga u 2019. godini napravila i jednako tako iskreno se nada, da će se takve aktivnosti na dobrobit šire zajednice i nastaviti,  naravno kako je napomenuo, uz potporu grada Zaboka.

Donacija računala

Odlukom Predsjednika UDVDR Podružnice KZŽ  Stjepana Pavliše, na kraju sastanka gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek uručio je odluke o donaciji računala dvadesetorici članova Ogranka Zabok koje je udruga dobila od Hrvatske poštanske banke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba