Sto tisuća kvadrata prodajne površine

POZITIVNA POSLJEDICA BREXITA: Hrvatska je od sada zemlja koja ima najveći trgovački centar u EU – Westgate Shopping City

Objavljeno: 02.02.2020. zagorjeinternational

Ujedinjeno Kraljevstvo i službeno od petka u ponoć više nije dio Europske unije, a prve pozitivne posljedice za Hrvatsku su već vidljive. Naime, Brexit je Hrvatskoj donio novi rekord te se ona sada može pohvaliti s površinom najvećim trgovačkim centrom u Europskoj uniji.

Prodajna površina

Trgovački centar Westgate Shopping City, otvoren 2009. godine, broji gotovo 226 tisuća metara kvadratnih, od čega je stotinu tisuća kvadrata prodajne površine. To ga svrstava među tri najveća trgovačka centra u Europi i najveći trgovački centar u Europskoj uniji.

– Drago nam je da se Hrvatska može pohvaliti upravo Westgateom kao rekorderom u Europskoj uniji. Ovo je potvrda i važnosti trgovine u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno čak 22 posto svih zaposlenih. Ovaj rekord nam je poticaj da nastavimo s procesom revitalizacije centra u kojem smo u posljednjih godinu i pol otvorili nove trgovine na čak 40 tisuća kvadrata – poručili su iz  F. O. / Grupe koja upravlja centrom od sredine 2018. godine.

Kada je o veličini riječ – Westgate drži i još jedan zanimljivi rekord. Poslovna zona Westgate koja se nalazi uz sami centar je najveća privatna poslovna zona u Hrvatskoj s čak pola milijuna kvadrata komunalno potpuno opremljenog terena, a u sklopu poslovne zone su planirani zabavni, prodajni i uslužni sadržaji, a početkom ove godine kreće gradnja hotela uz sam centar.

Proces revitalizacije

Inače, Westgate je od 2018. godine u procesu revitalizacije, te je otvoreno više trgovina iz segmenata uređenja doma, za djecu i trudnice kao i  trgovina modnih brendova koje nisu u velikoj mjeri prisutne u Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba