Mladi zagorski plivači iz Siska se vratili s 58 medalja

Najuspješniji Olimpovac Toto Šipek – Glavač osvojio čak 13 odličja

Objavljeno: 27.01.2020. JJ

Plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka nastupili su na dvodnevnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske Regije 4 na 25-metarskom bazenu ŠRC-a Sisak. Natjecanje je održano proteklog vikenda u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba Sisak Janaf i svih klubova Regije 4. Nastupilo je 297 plivačica i plivača iz 13 klubova Regije 4, među kojima su uobičajeno zapaženu ulogu imali plivačice i plivači PK Olimp Zabok. Pod stručnim vodstvom Ivice Androića i trenerice Lare Očić iz trening baze Termi Tuhelj, put Siska krenulo je 25 natjecatelja, od toga 15 djevojčica i 10 dječaka u sljedećem sastavu: Jana Pavalić, Vanja Bartol, Gita Vlahek, Lucija Borošak, Melani Halapir, Emma Horvat, Hana Blažević, Lori Šipek – Glavač, Emili Halapir, Nadja Gorupić, Klara Mak, Lana Angela Gašpar, Helena Dinjar, Barbara Futivić, Rita Žnidarec, Mauro Šipek – Glavač, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat, Patrik Dinjar, Dominik Kramarić, Toto Šipek – Glavač, Fran Iveković i Benjamin Sever Kozina.

Odlični rezultati

Ukupno su u individualnim i štafetnim utrkama osvojili 58 medalja, odnosno 21 zlatnu, 19 srebrnih i 18 brončanih. Najuspješniji pojedinac iz redova PK Olimp Zabok s osvojenih 13 medalja, od toga sedam zlatnih, tri srebrne i tri brončane, na ovom natjecanju bio je početnik Toto Šipek – Glavač, koji je medalje osvajao i u konkurenciji dvije godine starijih plivača. Zlatni je bio u disciplinama 50 prsno, 50 leptir, 100 slobodno, dva puta na 400 slobodno (početnici i mlađi kadeti), 100 metara mješovito i 200 metara mješovito. Najuspješnija kadetkinja bila je Jana Pavalić s osvojenih devet medalja, a pobijedila je u disciplinama 100 prsno, 100 slobodno, 200 mješovito, 100 leđno i 100 leptir. Najbolje rangirani kadet bio je Mauro Šipek Glavač s osvojenih sedam medalja. Bio je zlatni na 200 mješovito i 400 mješovito. Emma Horvat je osvojila šest medalja, Vanja Bartol tri medalje, Gita Vlahek dvije medalje, Leon Novak četiri medalje i Ivan Fučkar dvije medalje. Najbolji mlađi kadet bio je Patrik Dinjar s osvojenih devet medalja, a zlato je osvojio na 50 slobodno, 100 slobodno i 200 mješovito. U kategoriji početnika, uz najboljeg Olimpovca Tota Šipeka – Glavača, po jednu štafetnu medalju osvojile su Barbara Futivić, Rita Žnidarec i Fran Iveković. Kadetska ženska štafeta u sastavu Jana Pavalić, Emma Horvat, Vanja Bartol i Gita Vlahek osvojila je zlatnu medalju na 4 x 100 mješovito i srebrnu medalju na 4 x 100 slobodno, dok je kadetska muška štafeta u sastavu Mauro Šipek – Glavač, Leon Novak, Patrik Dinjar i Ivan Fučkar osvojila srebrnu medalju na 4 x 100 mješovito i brončanu medalju na 4 x 100 slobodno. Kadetska miješana štafeta u sastavu Jana Pavalić, Emma Horvat, Mauro Šipek – Glavač i Leon Novak bila je brončana na 4 x 100 medley mixed, a štafeta početnika u sastavu Barbara Futivić, Rita Žnidarec, Toto Šipek – Glavač i Fran Iveković osvojila je srebrnu medalju na 4 x 50 medley mixed.

24 limita

Najbolje plivačice i plivači PK Olimp Zabok na ovom natjecanju isplivali su 24 limita za nadolazeće kadetsko Prvenstvo Hrvatske i svi su pokazali napredak u plivanju, poručuju iz kluba. Iduće natjecanje je Prvenstvo Hrvatske za kadete u 25-metarskom bazenu na Korčuli, 8. i 9. veljače. U istom terminu najstariji članovi nastupit će na Grand prixu Hrvatska – 12. Mitingu “Victoria – Primorje” koji se održava na 50-metarskom bazenu kompleksa “Kantrida” u Rijeci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba