U dvorani SŠ Krapina odigrana humanitarna malonogometna utakmica između Jesenja i Futsal Dinama za rehabilitaciju članova Udruge distrofičara Krapina

“Rehabilitacija je za nas najvažnija jer za mišićnu distrofiju ne postoji lijek, a upravo plivanje i vježbe u moru su nešto najvrednije što možemo priuštiti našim članovima“

Objavljeno: 25.01.2020. ivanabelosevic

U dvorani Srednje škole Krapina odigrana je humanitarna malonogometna utakmica između MNK Jesenje i Futsal Dinama, a sredstva su namijenjena za Udrugu distrofičara Krapina. Iako rezultat nije bio toliko važan, “zeleni“ su unatoč vodstvu na kraju izgubili rezultatom 6:4. Malonogometaši Dinama imali su i veliku podršku svojih navijača, koji su ih bodrili cijelu utakmicu.

Prikupiti čim više

Predsjednica Udruge distrofičara Krapina Mirjana Janžek rekla nam je kako su sredstva od prodaje ulaznica namijenjena za rehabilitaciju članova Udruge.

– Rehabilitacija se planira u ljetnim mjesecima u jednom prilagođenom centru na moru. To nam znači jako puno jer je rehabilitacija za nas najvažnija, jer za mišićnu distrofiju ne postoji lijek i jako je bitno održavati postojeću funkciju mišića, a upravo plivanje i vježbe u moru su zaista najpotrebnije i to je nešto najvrednije što možemo priuštiti članovima Udruge – istaknula  je Janžek i dodala da će se znati koliko je sredstava prikupljeno, kad MNK Jesenje, kao glavni organizator napravi obračun.

Ovakva utakmica između Futsal Dinama i Jesenja je već tradicionalna, potvrdio nam je to načelnik Jesenja Andrija Ranogajec.

– Sjedište Udruge distrofičara je u Jesenju kao i malonogometnog kluba Jesenje i to su naše najjače udruge koje surađuju od samog osnivanja malonogometnog kluba. Nadam se da ćemo večeras prikupiti čim više sredstava. Ovom prilikom se zahvaljujem i Krapinsko – zagorskoj županiji koja je kupila 100 karata i odmah na početku nam dala dobar vjetar u leđa. Malo sam rastužen ponašanjem Grada Krapine jer se nisu odazvali i prisustvovali, niti se nisu uključili u akciju ni na bilo koji način, ali dobro to je na njihovu dušu. Sam događaj se odvija u Krapini i mislim da bi nekakvu podršku trebali pružiti – naglasio je Ranogajec.

Poboljšanje kvalitete života

Na utakmici je bila i zamjenica župana Jasna Petek.

– Kad god je u Krapinsko – zagorskoj županiji neko humanitarno događanje, nogometna utakmica ili koncert , mi smo tu. Tako smo i večeras ovdje s Udrugom distrofičara Krapina, koja je izuzetno marljiva i vrijedna i radi na poboljšanju kvalitete života svojih članica i članova, a Krapinsko – zagorska županija je kao i uvijek uz njih – zaključila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba