U subotu u Pregradi treća Glazbena olimpijada – pobjednici će nastupiti na Međunarodnoj glazbenoj olimpijadi na Cipru

PRILIKA ZA TALENTIRANE MLADE GLAZBENIKE: Natjecanje se sastoji od slušnog testa, pjevanja, sviranja te izvođenja vlastite i kompozicije poznatog skladatelja

Objavljeno: 22.01.2020. IB

U Osnovnoj školi Janka Leskovara Pregrada u subotu će se s početkom u 15.15 sati održati treća Glazbena olimpijada u Hrvatskoj, osmišljena kao poticaj djeci i mladima na glazbeno obrazovanje i kreativno umjetničko izražavanje.

Organizatori

Organizatori olimpijade su OŠ Janka Leskovara i profesorica Suzana Goldin iz Glazbene škole I. M. Ronjgova iz Pule, ujedno stručna suradnica i članica organizacijskog odbora hrvatske i međunarodne olimpijade. Pobjednici hrvatske olimpijade zajedno s mentorom putuju na petu međunarodnu glazbenu olimpijadu u organizaciji Europske udruge glazbenih pedagoga, koja će se održati od 22. do 25. travnja na Cipru.

amo natjecanje provest će se u školi i sastoji se od slušnog testa (slušanje glazbe uz teorijska pitanja o glazbenom djelu), pjevanja/sviranja meloritamskog primjera te izvođenja vlastite kompozicije i kompozicije poznatog skladatelja.

Umjetničko samoizražavanje

Ciljevi olimpijade su učvrstiti položaj glazbenog obrazovanja kao odgojno – obrazovnog predmeta u nacionalnom kurikulumu, motivirati te ponuditi glazbeno – talentiranim učenicima mogućnosti za umjetničkim samoizražavanjem i stvaralaštvom na nacionalnoj i međunarodnoj razini, suradnja osnovnih i srednjih opće obrazovnih škola s glazbenim školama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba