Održana redovna skupština NK Ivančica iz Zlatar Bistrice

“Cilj nam je okupljanje djece i mladeži te njihovo odgajanje u sportskom i prijateljskom duhu“

Objavljeno: 21.01.2020. zagorjeinternational

U subotu je održana redovna godišnja skupština Nogometnog kluba Ivančica iz Zlatar Bistrice. Kratki osvrt na rad kluba u 2019. godini dao je predsjednik Berislav Horvatić, koji je tom prilikom istaknuo kako je klub i u protekloj godini radio u skladu s glavnim ciljevima i djelatnostima, a to su prvenstveno okupljanje djece i mladeži, te odgajanje tih kategorija u sportskom i prijateljskom duhu.
– Cilj je okupiti što više djece na igralištu – rekao je Horvatić te dodao kako je potvrda tome, uz seniorski i veteranski sastav, postojanje šest kategorija mladeži Ivančice – zagići, limači, mlađi i stariji pioniri, kadeti i juniori.

Tradicionalni turniri

Svi uzrasti natječu se u prvenstvu Nogometnog saveza KZŽ te na brojnim turnirima u županiji i van nje, a okupljaju većinom djecu i mladež s područja općine, iako se u rad kluba uključuje i sve više djece iz susjednih općina.
Horvatić je napomenuo kako je većina ciljeva u 2019. ispunjena te su tako seniori već drugu godinu zaredom u 1. Županijskoj ligi, a klub organizira i dva tradicionalna turnira. U veljači je održan 5. Ivančica kup, dvodnevni turnir u malom nogometu za sve uzraste u dvorani u Bedekovčini, koji je prošle godine okupio 304 djece, a u lipnju 7. Turnir “Marijan Jurec Šika” za zagiće i limače na domaćem terenu.
Posebno se ponose i uspjehom svojih nogometaša, koji su u ekipi Osnovne škole Zlatar Bistrica prošle godine osvojili državno prvenstvo u futsalu.

Dobri rezultati

– Rezultati su i više nego dobri. Klub odiše pozitivnom atmosferom – rekao je predsjednik zlatarbistričkog kluba, te zaključio kako će se isti rad protegnuti i na tekuću 2020. godinu. Na svesrdnoj pomoći klubu zahvalio je načelniku općine Žarku Miholiću, kao i roditeljima, sponzorima i donatorima, koji na razne načine pomažu rad Ivančice.
O radu svake pojedine kategorije na skupštini su govorili i treneri svih uzrasta, koji su jednoglasno zaključili kako Ivančica s ovim pogonom djece i mladeži ima dobru perspektivu i svijetlu budućnost. Među prijedlozima za daljnji rad, našao se i prijedlog trenera seniorskog sastava Željka Tihave, koji je rekao kako bi klub u budućnosti trebao razmišljati o formiranju ženske ekipe.
Uz članove, na skupštini su bile i ravnateljica Osnovne škole Zlatar Bistrica Jasna Kokot – Pelko i profesorica tjelesne kulture Sandra Belanić, te predsjednica Društva “Naša djeca“ Zlatar Bistrica Beatrica Kunić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba