Udruga vinogradara Marija Bistrica i ove je godine organizirala proslavu Vincekovog

VESELJE, GLAZBA I DOBRA KAPLJICA: Nakon ceremonije biškupa Štefa, okupljeni uživali u kulturnom programu, kobasicama i vinu

Objavljeno: 19.01.2020. zagorjeinternational

Udruga vinogradara Marija Bistrica i ove je godine organizirala proslavu Vincekovog. Subotnji program započeo je okupljanjem sudionika na Trgu pape Ivana Pavla II., odakle se krenulo u Podgorje Bistričko (Škrlčevina). Ceremoniju je vodio dugogodišnji suradnik bistričkih vinogradara Stjepan Pepeljnjak – biškup Štef. Uz njega, već tradicionalno, u programu su sudjelovali i članovi KUD-ova ”Lovro Ježek” i Laz s prijateljima pjevačima koji se okupljaju na Martinje i Vincekovo, Limena glazba KUD-a ”Lovro Ježek” te glazbeni sastav Slemberi, a svoj doprinos pucnjevima su dali i članovi Udruge kuburaša Marija Bistrica. Vinograd je blagoslovio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, preč. Domagoj Matošević. Nakon ceremonije sve posjetitelje dočekala je i ponuda kobasica i vina po promotivnim cijenama.
Već tradicionalno, Planinarsko društvo ”Grohot” uz Vincekovo je organiziralo obilazak Šetnice ”Za dušu i tijele – Mirko Fulir”, pa se i stotinjak planinara pridružilo proslavi Vincekovog.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba