Sjećate li se Mladena Jozinovića, famoznog direktora Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica?

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Na mjesto direktora došao lažnom diplomom, a onda si nezakonito isplatio gotovo 1,5 milijuna kuna?

Objavljeno: 18.01.2020. zagorjeinternational

Sjećate li se Mladena Jozinovića, bivšeg čelnika Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, odnosno, istoimenog poduzeća? Kako pišu Varaždinske vijesti, zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te kaznenog djela krivotvorenja isprave, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu protiv njega je podiglo optužnicu.

Nije imao pravo

Tereti ga se da je od siječnja 2016. do studenoga 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, kao i naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti Nadzornog odbora i Skupštine društva, dok je ugovore potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana, navodi ŽDO. Na taj je način pribavio nepripadnu korist u iznosu većem od 1.470.000 kuna.

Prometni fakultet

Zanimljivo je i da se okrivljeniku stavlja na teret da je radi zasnivanja radnog odnosa u spomenutom trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu, u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao radni odnos s njim.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba