U organizaciji KUD-a “Cvetlinski zvon” i Udruge vinogradara “Gerico”

VINCEKOV REZ: Ovog vikenda proslava Vincekova u Bednji uz glazbu i veselicu

Objavljeno: 17.01.2020. zagorjeinternational

I dok su prošle godine vinske udruge i KUD-ovi bednjanskog kraja prve vinske šibe za Vincekovo orezale u snijegom prekrivenim goricama, ovogodišnje Vincekovo njihovi će članovi zapamtiti po dosad rijetko zapamćenoj suhoj zimi.

Nova vinska godina

A kako će se dosadašnja sušna zima odraziti na novu vinsku godinu, prvi će ove subote, rezanjem šiba s trsova i njihovim potapanjem u škaf, pokušati doznati članovi KUD-a “Cvetlinski zvon”. Oni svoju prvu ovogodišnju društvenu manifestaciju priređuju u klijeti obitelji Šimuna Smiljana u zaseoku Smiljani.
Ceremonija orezivanja počinje u 14 sati, a trsje će blagosloviti cvetlinski župnik Ivan Hruško. Druženje će se potom nastaviti uz veselicu i glazbeni program članova KUD-a.

Blagoslov gorica

Sljedećeg dana, u nedjelju, prve vinske šibe orezat će te trsje okititi kobasama, buncekom i špekom i članovi Udruge vinogradara “Gerico” iz Bednje. “Vincekov rez” održat će se kod klijeti obitelji Željka Polančeca u Osonjaku, gdje će gorice blagosloviti vlč. Danijel Herceg, a manifestacija počinje u 12 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba