OPREZ: Zagorska policija i ovog vikenda nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenima na vozače, pješake i bicikliste

“S obzirom na najavljenu prognozu vremena, kontrolirat ćemo i zimsku opremu na motornim vozilima”

Objavljeno: 17.01.2020. JJ

Policijska uprava krapinsko – zagorska i ovog će vikenda nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” – alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Reflektirajući prsluk

Također će obratiti posebnu pozornost na kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, prelasku pješaka preko kolnika, na bicikliste koji prilikom sudjelovanja u prometu nisu pravilno označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom ili u vožnji nemaju upaljena svijetla.
S obzirom na najavljenu prognozu vremena tijekom vikenda, kontrolirat će se i zimska oprema na motornim vozilima, a policija građane moli da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku te smanje brzinu kretanja i povećaju razmak između vozila.

Snijeg ili poledica

Pod zimskim uvjetima na cesti podrazumijeva se da je kolnik prekriven snijegom ili kada je na njemu poledica i tada se zabranjuje promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.
Policijski službenici koji prilikom nadzora prometa zateknu, za vrijeme nastupa i trajanja zimskih uvjeta na cestama, vozilo koje nema propisanu zimsku opremu, naredit će vozaču da prekine kretanje vozilom i da upotrijebi zimsku opremu. Ako vozač ne postupi sukladno naredbi policijskog službenika, vozilo će biti isključeno iz daljnjeg prometovanja tako dugo dok se na vozilo ne postavi zimska oprema.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba