Osnivačka skupština održana je u Desiniću, a sjedište udruge bit će u Krapini

Osnovan Hrvatski časnički zbor Hrvatskog zagorja, za predsjednika izabran Ivan Drašković

Objavljeno: 15.01.2020. JM

U Desiniću je održana osnivačka skupština Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja. Za predsjednika novoustrojene udruge izabran je Ivan Drašković, a za potpredsjednike Ernest Bifel, Zvonimir Kantolić i Marijan Jurjec.

Područje djelovanja

Utvrđeno je kako će sjedište udruge biti u Krapini, a područje djelovanja obuhvaćat će sedam gradova i 25 općina Krapinsko – zagorske županije, te pojedinačno zainteresirane časnike koji gravitiraju KZŽ, s područja susjedne Varaždinske županije.
Izabrani su i članovi Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Časnog suda. U Izvršni odbor, uz predsjednika i dopredsjednike, izabrani su Darko Hleban, Marjan Jurjec, Stjepan Ovčarić i Zdravko Senčar. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Ivan Peica, a za članove Vjenceslav Kušić i Dražen Strabić. Za predsjednika Časnog suda izabran je Dragan Žilić, a za članove Slavko Mikac i Darko Cigrovski.
Na skupštini je donesen i opsežan program rada, a među najvažnijim aktivnostima je organiziranje i provođenje stalnog stručnog usavršavanja časnika koji nisu raspoređeni u postrojbe Hrvatske vojske, obilježavanje značajnih datuma iz Domovinskog rata i državnih blagdana te suradnja sa Zajednicom udruga Hrvatskog časničkog zbora, i drugim braniteljskim udrugama, prekogranična suradnja, te brojne zdravstvene, kulturne, sportske i zabavne aktivnosti.

Državni tajnik

U radu osnivačke skupštine Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja sudjelovali su državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Zdravko Jakop i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga Branko Gačak, koji su se prigodnim riječima obratili članovima skupštine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba