SPORT I REKREACIJA ZA SVE DOBNE SKUPINE: Igrači bacanjem letećih diskova u što manje pokušaja trebaju pogoditi disc golf koš

U sklopu Sportsko – rekreativne udruge Zagorje, osnovan Disc golf klub S.R.U.Z.

Objavljeno: 14.01.2020. zagorjeinternational

Na Skupštini Sportsko – rekreativne udruge Zagorje iz Zaboka, osnovan je Disc golf klub S.R.U.Z., koji se nalazi u ustrojstvenom dijelu udruge. Novoosnovani klub započeo je s radom ove nedjelje, a osnovan je s namjerom da privuče što veći broj građana, kako bi se počeli baviti ovim sportom koji je prilagođen za sve uzraste. Način i pravila igre disc golfa slični su klasičnom golfu, samo što umjesto udaranja loptice štapom, igrači bacanjem posebnih letećih diskova, odnosno, frizbija pokušavaju pogoditi disc golf koš u što manje bacanja. Teren za disc golf postavlja se na različitim površinama od livada, šume ili parka, a isto tako za trening može poslužiti i sportska dvorana, kada su u pitanju loše vremenske prilike. Osnovna oprema potrebna za igru su plastični ili gumeni diskovi različitih težina i s različitim karakteristikama leta.
Novoosnovani Disc golf klub S.R.U.Z. bio je pozvan na Skupštinu Hrvatskog flying disc saveza koja se održala u Varaždinu te se ove godine očekuje da S.R.U.Z. postane članicom saveza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba