PRAVOSUDNI SUSTAV NA NAJNIŽIM GRANAMA: Nakon što je počinio trostruko ubojstvo u središtu Splita, 25-godišnjem Filipu Zavadlavu podršku kroz komentare na internetu uputili brojni građani – osnovali i grupu podrške

DRUŠTVENE MREŽE STALE UZ UBOJICU IZ SPLITA: Za Filipa Zavadlava traži se i predsjedničko pomilovanje

Objavljeno: 12.01.2020. zagorjeinternational

Brutalno višestruko ubojstvo koje je jučer u središtu Splita, počinio 25-godišnji pomorac Filip Zavadlav izazvalo je brojne reakcije građana na društvenim mrežama.

Neki od njih su ogorčeni na institucije, jer se, prema dosadašnjim informacijama radi o mladiću koji je tri muškarca, otprije poznata policiji kao pripadnici narko-miljea, ubio nakon što su ga mjesecima navodno zlostavljali zbog bratovog navodnog duga, piše Jutarnji.hr.

Facebook grupa

Dio korisnika društvenih mreža smatra kako su policija i druge institucije trebale ranije reagirati, ali i maknuti dilere se splitskih ulica, pa se ovakvo krvoproliće ne bi dogodilo.

Na Facebooku je osnovana i grupa “Filip Zavadlav – heroj, a ne zločinac” , gdje se otvoreno daje podrška mladiću kojem prijeti kazna dugotrajnog zatvora, možda i u trajanju od 50 godina, zbog teških ubojstava te dovođenja u opasnost života i imovine građana. U njoj mnogi slave “herojski čin“ mladog Zavadlava jer smatraju da je branio svoju obitelj i pritom ubio kriminalce otprije poznate policiji, ali ne samo policiji nego i građanima koji su čini se upoznati s nedjelima ubijenih.

Financijska pomoć

Neki čak nude i financijsku pomoć za angažman odvjetnika, dok se pojavljuju i zahtjevi da se Filipu mora dati predsjedničko pomilovanje. Ima i onih koji se ne slažu s takvim tvrdnjama, navodeći kako je svaki ljudski život – život, a svako ubojstvo zločin.

“Ako je istina da su mu dolazili prijetit, treba ga osloboditi odmah“, “Neka ga predsjednica pomiluje, berem nešto dobro u cijelom mandatu“, “Svaka čast, uzeo je pravdu u svoje ruke“ te “Ovakvih slučajeva će biti sve više, zbog nerada sudstva i policije ljudi uzimaju pravdu u svoje ruke“ – samo su neki od komentara u Facebook grupi.

FOTO: Facebook / Screenshot

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba