NIJE USPJELA U NAJVEĆEM MEČU KARIJERE: Zlatarščanka Ivana Habazin izgubila je meč od Amerikanke Claresse Shields, koja se upisala u povijest i nakon samo deset mečeva postala boksačka prvakinja svijeta u tri težinske divizije

“Bilo je teško. Imala sam plan, ali nisam ga ostvarila. Čestitam suparnici, vratit ću se jača!”

Objavljeno: 11.01.2020. zagorjeinternational

Zlatarščanka Ivana Habazin u Atlantic Cityju nije uspjela postati prvakinja svijeta po WBO i WBC verziji u supervelter kategoriji te je tako izgubila najveći meč svoje profesionalne boksačke karijere, piše Gol.hr.

Amerikanka Claressa Shields bila je bolja i zasluženo je slavila u borbi za naslov prvaka svijeta u supervelter kategoriji po WBO i WBC verzijama. Od nje je bolja bila Amerikanka Claressa Shields. Ona je slavila jednoglasnom sudačkom odlukom, u meču u kojem je dobila svih 10 rundi. Habazin je pokušavala, dala je sve od sebe, ali Shields je uvjerljivo i zasluženo slavila.
Amerikanka se pokazala kao preveliki zalogaj za nasu boksačicu, koja nije bila prava prijetnja u nijednom trenutku. Prvih pet rundi Habazin je bila konkurentna, ali je izgubila sve runde.
U šestoj ju je Shields, nakon snažnih udaraca u tijelo, poslala u knock-down i sutkinja je brojala do osam. U sedmoj rundi je još jednom bila u problemima, ali je preživjela, a isto se ponovilo i u osmoj rundi.
U preostale dvije runde Shields je samo odradila posao do kraja i osvojila dva nova pojasa prvakinje svijeta.

FOTO: screenshot YouTube

– Razočarana sam. Bilo je teško. Imala sam plan, ali nisam ga ostvarila. Čestitam suparnici. Vratit ću se jača – izjavila je Habazin, koja se za ovaj meč pripremala gotovo godinu dana nakon što je dvaput otkazan.
Shields je tako oborila rekord Vasilija Lomačenka, koji je nakon samo 12 mečeva postao prvak svijeta u tri težinske divizije. Shields je za isti pothvat trebala svega 10 mečeva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba