Općina Bednja od Ministarstva kulture dobila 500 tisuća kuna za rekonstrukciju i adaptaciju stare kinodvorane u Polivalentni centar bednjanskog govora

“Radovi će krenuti ove godine, a plan nam je objekt urediti kao višenamjenski centar s kinodvoranom, galerijom i prostorima za rad udruga“

Objavljeno: 09.01.2020. zagorjeinternational

Općina Bednja je od Ministarstva kulture Republike Hrvatske dobila 500 tisuća kuna bespovratne potpore za rekonstrukciju i adaptaciju postojeće stare kinodvorane u Polivalentni centar bednjanskog govora.

Program javnih potreba

Resorno ministarstvo ovaj će projekt financirati kroz svoj Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu – Program investicijskih potpora, čiji su rezultati objavljeni na mrežnim stranicama ministarstva.
Izražavajući zadovoljstvo dodijeljenim sredstvima, koja će omogućiti Općini da krene u radove, načelnik Bednje Damir Poljak ističe da će se rekonstrukcija i adaptacija objekta odvijati u fazama.

Višenamjenski centar

– S obzirom na to da je riječ o zahtjevnim i skupim radovima, investiciju ćemo provoditi kroz idućih pet godina. Prvi radovi krenut će ove godine, a plan je da tijekom narednih godina objekt uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kinodvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad  – poručio je načelnik Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba