Proslava Sveta tri kralja u istoimenoj kapeli i tradicionalno druženje vjernika iz cijelog bednjanskog i lepoglavskog kraja

Prekrasan zimski dan na Ravnoj gori ponovno okupio velik broj hodočasnika, planinara i drugih izletnika

Objavljeno: 07.01.2020. zagorjeinternational

Prekrasan zimski dan na Ravnu je goru u ponedjeljak, na svetkovinu Sveta tri kralja, doveo velik broj hodočasnika, planinara i drugih izletnika, koji se ondje tradicionalno okupljaju na misnom slavlju u kapelici Svetih triju kraljeva. Na Ravnoj gori tako su se tradicionalno družili vjernici iz cijelog bednjanskog i lepoglavskog kraja, planinari iz Varaždina, izletnici iz pograničnih slovenskih mjesta i mnogi drugi.

Čaj i kuhano vino

Nakon što su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio bednjanski župnik, vlč. Neven Blažon, okupljeni su se okrijepili vrućim čajem i kuhanim vinom kojim su ih počastili predstavnici Općine Bednje i Grada Lepoglave. Vrijedni u točenju vrućih napitaka i ove su godine bili načelnik Bednje Damir Poljak sa svojim zamjenikom Ivicom Hrenićem i dogradonačelnikom Lepoglave Hrvojem Kovačem. Pridružio im se i državni tajnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske general Zdravko Jakop, koji redovito posjećuje manifestacije koje organiziraju Općina Bednja i Turistička zajednica Trakošćan – Bednja, zatim predsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić s pojedinim vijećnicima te ravnatelj Muzejske ustanove Dvor Trakošćan Adam Pintarić.

Zahvala vatrogascima

Iz Općine Bednje ističu kako i ove godine za doprinos akciji treba pohvaliti vatrogasce DVD-a Bednja, koji su na sebe preuzeli zadaću kuhanja vina i čaja te se pobrinuli da ih, još vruće, prevezu na Ravnu goru, kako bi zagrijali hodočasnike.
Inače, Općina Bednja i Grad Lepoglava izletnike koji se okupljaju na Ravnoj gori tradicionalno časte dvaput na godinu i to na svetkovinu Sveta tri kralja te na Uskrsni ponedjeljak, kada se u kapeli također slavi sveta misa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba