POVRATAK U VARAŽDIN: Svečano otvoren studio Hrvatske televizije u sklopu kompleksa Srednje strukovne škole

“Otvarat ćemo nova dopisništva kako bismo pokrili svaki kutak Hrvatske“

Objavljeno: 07.01.2020. zagorjeinternational

Iz studija u Varaždinu u program Hrvatske televizije uživo su se uključili glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i varaždinski župan Radimir Čačić i time službeno otvorili varaždinski studio nacionalne javne televizije, koji je uređen u sklopu kompleksa Srednje strukovne škole Varaždin.
U uređenje i opremanje prostora uloženo je 1,1 milijun kuna, pri čemu je Varaždinska županija osigurala prostor i građevinski ga opremila, dok je HRT osigurao potrebnu opremu. Time su stvorene formalne pretpostavke za rad dopisništva, koje je prije pet godina iz Varaždina preseljeno u Čakovec.

Tim dopisništva

– Ovim zajedničkim projektom stvoreni su svi tehnički uvjeti za prijenos signala iz Varaždina i Varaždinske županije ne samo u ostale dijelove Hrvatske, nego širom svijeta. Građanima Varaždinske županije ovaj studio omogućuje da na dnevnoj bazi i u kontinuitetu budu prisutni na javnom televizijskom servisu, koji kapilarno pokriva cijelu Hrvatsku, što je ogromna vrijednost. Svi smo svjesni činjenice da su naši građani zainteresirani za sve što se događa u svijetu i Europi, ali su još više zainteresirani za događaje u njihovom neposrednom okruženju. Drago mi je da Varaždin i Varaždinska županija imaju studio na ovako kvalitetnoj tehničkoj razini, a sljedećih mjeseci će se ovdje oformiti i potpuni tim dopisništva, budući da sada za to postoje svi uvjeti – rekao je župan Čačić.
HRT će u Varaždinu imati funkcionalno dopisništvo koje će svoju zadaću javnog servisa dobro obavljati, istaknuo je glavni ravnatelj Bačić.

Javni medijski servis

– U dopisništvo su dodijeljeni djelatnici, a u sljedećem razdoblju ćemo rad organizacijski još poboljšati. Sve glavne pretpostavke su već ispunjene tako da dopisništvo u Varaždinu može raditi i biti u programu svaki dan. HRT dobro posluje, što omogućava investiranje u nova dopisništva. Držimo da je dopisnička mreža vrlo važna i da je to jedna od glavnih zadaća HRT-a kao javnog medijskog servisa. Na tom putu ćemo ustrajati i dalje, otvarat ćemo nova dopisništva, posebno tamo gdje su bila ugašena kako bismo pokrili svaki kutak Hrvatske – istaknuo je Bačić.
Uz zamjenika župana Tomislava Paljaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka, na otvorenju su bili i predstojnica Ureda glavnoga ravnatelja HRT-a Jagica Cvrk, rukovoditeljica HRT-ovih regionalnih centara Stela Kolar Borovčak, rukovoditeljica HRT centra Čakovec i Varaždin Tamara Peras i drugi uzvanici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba