VELIKI OKRŠAJ U NOĆI S PETKA NA SUBOTU: Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin u borbi za najveću pobjedu u svojoj karijeri

“Borim se za trenera Alija Bashira, ali i za svoj ponos i poštovanje“

Objavljeno: 07.01.2020. JM

Zlatarščanka Ivana Habazin, najbolja hrvatska boksačica, u noći s petka na subotu će se u Atlantic Cityju boriti protiv Claresse Shields za WBC i WBO pojas u supervelter kategoriji.
Ovo će biti već treći pokušaj organizacije susreta Shields i Habazin. Prvo je, podsjetimo, Amerikanka, inače dvostruka olimpijska pobjednica, otkazala borbu u kolovozu zbog ozljede koljena, a zatim se dogodio i jedan od najvećih skandala u boksačkoj povijesti, kada je u Flintu na dan vaganja uoči meča dogovorenog za 5. listopada, napadnut Ivanin trener James Ali Bashir.

Neosporna titula

Još je u studenome, kada je saznala za novi datum borbe, Habazin izjavila kako joj motiva ne nedostaje, s obzirom na sve što se dogodilo.
– Imam osjećaj kao da se borim za Jamesa Alija Bashira, ali i za svoj ponos i poštovanje. Također, borim se i za svoju domovinu. Želim da Hrvatska bude ponosna na mene. Claressa je samo usputna postaja na mom putovanju. Imam veće snove u životu. Na putu sam prema ispunjenju svog cilja – osvajanja neosporne titule u supervelter kategoriji. To je još jedan korak dalje na mojem putovanju. Vjerujem da će u siječnju moja ruka biti podignuta – izjavila je tada Habazin, a prenio portal FightSite.

Prijenos meča

Prijenos meča osigurala je RTL Televizija, koja će borbu prikazivati na glavnom kanalu, s petka na subotu u 3.30 sati, dok je snimka predviđena za emitiranje u subotu u 14.45 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba