U Društvenom domu u Loboru održan Novogodišnji koncert Loborskih mažoretkinja

U MAŽORET PLESU GODINE NISU VAŽNE: Nastupile mažoretkinje od 4 do 88 godina i oduševile publiku

Objavljeno: 06.01.2020. zagorjeinternational

U Društvenom domu u Loboru u subotu je održan Novogodišnji koncert Loborskih mažoretkinja. Sve dobne skupine predstavile su koreografije koje su uvježbale tijekom prošle godine, a izvedene su na natjecanjima Hrvatskog mažoret saveza u Glini i Jastrebarskom, na smotrama mažoretkinja u Krapini i Belcu, kao i zajedničkim nastupima s Puhačkim orkestrom DVD-a Lobor. Ujedno su se promovirale i nove nade kadetskog sastava sa svojim solo i duo točkama.

Prošle godine Loborske su mažoretkinje proslavile 25 godina rada te su Novogodišnjim koncertom još jednom obilježile jubilej i početak nove godine.

Gošće iz Belca i Jesenja

Kao gošće, pridružile su im se Belečke mažoretkinje i Mažoretkinje 60+ članice Udruge umirovljenika iz Gornjeg Jesenja. Programom od sat vremena prikazale su brojnim posjetiteljima Društvenog doma u Loboru sve ljepote mažoret plesa, koji se u Loboru njeguje s posebnom pažnjom. Osim roditelja i obitelji mažoretkinja, podršku su im dale i bivše mažoretkinje koje su za zanimanjem pratile svoje nasljednice i ponosno izjavile da su današnje Loborske mažoretkinje daleko odskočile i napredovale u prezentaciji mažoret plesa i svim mogućnostima koje on pruža djevojkama i djevojčicama.

Priznanja trenericama

U sat vremena programa, publika je mogla vidjeti djevojčice od 4 do 6 godina s božićnim programom, kojim su se predstavile i Belečke mažoretkinje, kadetkinje u formacijama koje su pokazale koliko vrijedi trud i vježbanje, te seniorke s natjecateljskom koreografijom i koreografijom uvježbanom za nastup uz limenu glazbu. Najviše zanimanja publika je pokazala za gošće iz Gornjeg Jesenja, koje su razveselile Loborce i goste svojim nastupom. Na koncertu su sudjelovale mažoretkinje od 4 do 80 godina i pokazale svima da godine u mažoret plesu nisu važne, nego samo dobra volja. Tom prilikom uručena su i priznanja trenericama Loborskih mažoretkinja Marti Hubak, Karli Pakšec, Ivi Pakšec i Doroteji Lesičar, koje svoj svaki slobodni trenutak, unatoč školskim i drugim obavezama, posvete mažoretkinjama u kadetskom sastavu i limačima. Koncert je završio zajedničkim nastupom svih sastava uz Radetzky march.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba