Nažalost, zajedničko puštanje lampiona na nogometnom igralištu zbog jakog vjetra nije održano

Koncertom KUD-a Belec “Na tem mladem letu” završena manifestacija “Zlatarska božićnica”

Objavljeno: 06.01.2020. zagorjeinternational

Koncertom KUD-a Belec “Na tem mladem letu”, održanom u belečkoj crkvi sv. Marije Snježne, u nedjelju je završena manifestacija “Zlatarska božićnica”, koju ju organiziralo zlatarsko Pučko učilište dr. Jurja Žerjavića. Večernjem koncertu trebalo je prethoditi zajedničko puštanje lampiona na nogometnom igralištu, nazvano “Nebo želja”, no zbog jakog vjetra nije održano.

Župni zbor

Koncert je privukao veliku pozornost publike, koja je gotovo sat vremena prije koncerta, ispunila crkveni prostor. Pozdravnu riječ uputio je belečki župnik, vlč. Milan Pušec, a na kraju koncerta svima su zahvalili predsjednica KUD-a Martina Koledić i zamjenik zlatarske gradonačelnice Stanko Majdak.
Tradicionalni novogodišnji koncert belečkog KUD-a bio je prigoda da tamburaška, sekcija folklornog pjevanja i sekcija dječjeg folklora prikažu svoje zavidne dosege, što se odnosi i na Župni zbor Majke Božje Snježne.

Sinovi atara

Kao gosti, sudjelovali su Sinovi atara iz Zagreba. Riječ je o zagrebačkim Šokcima koji rade na očuvanju sakralnih napjeva pučkim načinom izvođenja. Program je svojim solističkim nastupom obogatio i zagorski glazbenik Rajko Suhodolčan. Svi izvođači na kraju koncerta su zapjevali “Narodi nam se”, zajedno sa zadovoljnom publikom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba