Članovi zagorskog SDP–a održali konferenciju za medije na temu predsjedničkih izbora

“Nemojte dopustiti da glasovi dijaspore odluče tko će biti novi predsjednik”

Objavljeno: 03.01.2020. Jožica Miklaužić

U stranačkim prostorijama u Zaboku, članovi Županijske organizacije SDP–a KZŽ održali su press konferenciju ne temu predsjedničkih izbora. Predsjednik zagorskog SDP–a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić pozvao je sve žitelje Krapinsko – zagorske županije da izađu u nedjelju na izbore za predsjednika Republike Hrvatske i da glasaju za Zorana Milanovića.

– Glasajte za državnika, osobu koja nas neće sramotiti ni u zemlji ni u inozemstvu. Apeliram još jednom na sve Zagorke i Zagorce da izađu na izbore i da o predsjedniku Republike Hrvatske odlučimo u Hrvatskoj. Najgore za Hrvatsku i ukupan razvoj hrvatskog društva bilo bi da nam glasovi dijaspore odluče tko će biti novi predsjednik – poručio je Hajdaš Dončić.
Gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj istaknuo je kako su izbori festival demokracije.

Manjine u društvu

– Smatram da je Zoran Milanović jedini od svih kandidata osoba koja je jasno rekla da su ratovi gotovi i da ostavimo prošlost iza sebe, okrenemo se budućnosti i premostimo podjele koje postoje u društvu te se zalaže za manjine u društvu. S druge strane, nažalost, imamo aktualnu predsjednicu koja je osoba s očito sumnjivim porijeklom imovine, koja je dobivala povlaštene kredite i koja daje čudna pomilovanja. Zato sam uvjerenja da građani trebaju razlučiti između građanske Hrvatske koja uključuje radnike, seljake i sve one ljude koji pošteno zarađuju, te s druge strane Hrvatske koja ne dijeli te vrijednosti. Danas je 3. siječnja, simbolički datum u novijoj hrvatskoj povijesti, kada je Hrvatska zapravo krenula jednim drugim putem od onoga što smo imali 90–ih godina. Tada je SDP–ovu koaliciju podržalo najviše ljudi ikada na izborima, više od 1,5 milijuna građana. Smatram da je ta koalicija, tada predvođena premijerom Ivicom Račanom, otvorila Hrvatsku svijetu, pokrenula u tih četiri godine neke reforme i imala najveći gospodarski rast u novijoj hrvatskoj povijesti. Nažalost, nakon toga je došao HDZ i znate na koji način su završili neki od njihovih vođa, a posljedice toga još i danas trpimo – rekao je Vešligaj te dodao kako je 5. siječnja prilika za promjene. Poslužio se i sloganom od prije 20 godina i poručio “Vrijeme je da se opet krene“.

Konferenciji za medije prisustvovao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Negativni trendovi

– Kako to obično biva u Republici Hrvatskoj, uvijek kad je teško i kad je država u negativnim trendovima, onda dolazi SDP sa svojim koalicijskim partnerima i izvlači zemlju iz gliba. I kad spočitavaju Zoranu njegov mandat kao premijera, zaboravljaju iza koga je preuzeo tu dužnost i da nas je doslovce dočekala spaljena zemlja sa svim mogućim negativnim gospodarskim trendovima te da nam je bivši premijer završio u zatvoru. Nakon što je otišla SDP–ova Vlada s koalicijskim partnerima, na čelu sa Zoranom Milanovićem, ostavili smo apsolutno sve pozitivne trendove u Republici Hrvatskoj, a klima u društvu je bila sasvim drugačija nego što je ona danas. Iskustvo koje ima Zoran Milanović u odnosu na sve kandidate koji su pretendirali na mjesto predsjednika Republike Hrvatske je nemjerljivo, a SDP je stranka koja vodi brigu o budućnosti i o konkretnim projektima, a ne da se stalno iznova vraćamo u prošlost – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba