SNOW QUEEN TROPHY 2020.

IVICA KOSTELIĆ: Skijaši su u dobroj formi, nadamo se rezultatima među prvih 10

Objavljeno: 31.12.2019. zagorjeinternational

Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić optimistično najavljuje Svjetski skijaški kup koji će se na zagrebačkom Sljemenu održati 4. i 5. siječnja 2020., a uz dobru formu naših skijašica i skijaša, dobre izglede za plasman među deset najboljih dodatno će poboljšati potpora navijača i prednost domaćeg terena.
Pripreme za Svjetksi skijaški kup na Sljemenu u samoj su završnici, staze su spremne, a ljubitelji skijanja nestrpljivo iščekuju prvi vikend u siječnju, kada će se u Zagrebu okupiti vrhunske slalomašice i slalomaši svijeta.

Najbolji svjetski slalomaši

– Iznimno nam je drago da ćemo i u novom desetljeću ponovno okupiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše na Snježnoj kraljici koja je stekla međunarodni ugled i prepoznatljivost diljem svijeta. Prošle smo godine ušli u odličan vikend termin, koji se pokazao idealnim za naše navijače, a zadovoljni su bili i skijašice i skijaši koji su naglasili da je staza na Sljemenu bila jedna od najkvalitetnijih u Svjetskome kupu, na što smo osobito ponosni. Značilo je to mnogo i našim skijašima koji su, nošeni podrškom navijača, na prošlogodišnjoj Snježnoj kraljici ostvarili sjajne rezultate. Istok je ponovio svoj rezultat karijere i osvojio 7. mjesto, dok su Matej i Elias utrku završili među prvih 20 natjecatelja. Ove godine naši skijaši nastavljaju nizati dobre rezultate, a ono što potvrđuje snagu naše reprezentacije je činjenica da imamo četiri skijaša koji osvajaju bodove u Svjetskom skijaškom kupu, a od jučer i jednu skijašicu sa slalomskim bodovima – rekao je na konferenciji za novinare Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora slalomskih utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa ‘Snow Queen Trophy’ 2020.
Sljemenska utrka značajan je dio turističke ponude Zagreba i Hrvatske, ali i velik globalni sportski događaj koji putem malih ekrana prate milijuni ljudi diljem svijeta. Svake godine u našu metropolu dolazi 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz 20 do 25 zemalja sa četiri kontinenta. Od novih postaja, mušku utrku 14. “Snow Queen Trophy” po prvi će put izravno prenositi i BBC.
Ono čemu se domaća publika najviše veseli je nastup domaćih skijašica i skijaša, a na Snježnoj kraljici imat ćemo prilike vidjeti njih ukupno osam. U sljemenskoj ženskoj utrci natjecat će se Ida Štimac i Leona Popović koja je u slalomu u Lienzu napravila najbolju najavu za domaću utrku – osvojila je svoje prve slalomske bodove u Svjetskome kupu. Na startu muške utrke bit će šest domaćih skijaša – Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović, Filip Zubčić, Samuel Kolega i Leon Nikić. Nema sumnje kako će hrvatski navijači i ovoga puta napraviti odličnu atmosferu i navijati za njih nadajući se najboljim rezultatima skijaške sezone upravo na Sljemenu.
Dobru formu naših skijaša istaknuo je i najbolji hrvatski skijaš svih vremena i trener savjetnik hrvatske skijaške reprezentacije Ivica Kostelić, naglasivši kako će plasman u finale sljemenske utrke dodatno poboljšati potpora navijača i prednost domaćeg terena.

Dobra forma

– Sva četvorica naših skijaša iz A reprezentacije ove su sezone već osvojili bodove u slalomskim utrkama Svjetskog skijaškog kupa što je važan pokazatelj dobre forme. Uz njih, imamo Samuela Kolegu i Leona Nikića, koji imaju izglede ostvariti također sjajne rezultate. S obzirom da su dečki u dobroj formi, uz potporu hrvatskih navijača i prednost domaćeg terena, možemo se nadati i rezultatima među prvih deset – rekao je Kostelić.
Slalomska utrka za žene održat će se u subotu, 4. siječnja, s početkom prve vožnje u 13, a druge u 16.15 sati, dok je slalom za muškarce na rasporedu u nedjelju, 5. siječnja s početkom prve vožnje u 14.15, a druge u 17.40 sati. Kao dio programa zagrebačkog Adventa, na dane prije utrka od 18 sati na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, održat će se javno izvlačenje startnih brojeva za žensku, odnosno mušku utrku.
Potporu Snježnoj kraljici i našim skijašima dao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uz obećanje kako će to činiti i ubuduće.
– Snow Queen Trophy puno je više od sportskog natjecanja, to je nešto što ostaje budućim generacijama – brend i zaštitni znak ovoga grada – rekao je Bandić uz posebnu zahvalu članovima obitelji Kostelić koji su i najzaslužniji za njezino pokretanje. (ZI/rc)

FOTO: Sport-IT

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba