Koncertni spektakl na glavnom zagrebačkom Trgu

Doček Nove 2020. uz Prljavce i Nove fosile

Objavljeno: 26.12.2019. zagorjeinternational

U novu 2020. godinu Zagrepčani će ući uz najveće hitove Prljavog kazališta i Novih fosila, otkrio je na konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Uz njih, nastupit će Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” i Djevojački zbor “Zvjezdice”, a tradicionalnim ponoćnim vatrometom obilježit će se i početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

-Nas slušaju sve generacije, pa možemo reći da smo pravi obiteljski bend, a ovom prigodom obilježavamo i 50 godina postojanja Novih fosila. Bit će to jedna lijepa zagrebačka priča kojoj će se veseliti svi, od djece do umirovljenika – rekla je pjevačica Sanja Doležal.

Uz njihove najveće hitove, poput “Košulja plava”, “Saša”, “Da te ne volim”, “Reci mi tiho”, “Šuti moj dječače plavi” i brojnih drugih, u novogodišnjoj će noći na Trgu bana Jelačića – sa Sanjom, Marinkom i Zecom – zapjevati i zaplesati sve generacije.

Nakon sedam godina

Nakon punih sedam godina, na pozornicu glavnog zagrebačkog Trga vraćaju se i popularni dečki iz Dubrave – Prljavo kazalište.

-Velika nam je čast nastupati na Trgu za doček Nove 2020. godine. Ne sviramo stalno tu, kao što se možda čini, prošlo je od tada već punih sedam godina. Pozivam sve na najbolji rock tulum, dobro nam došli! – rekao je frontmen Prljavaca Mladen Bodalec.

Dečki su sjajnim koncertom, održanim prošle godine za Dan grada Zagreba na stadionu u Kranjčevićevoj, proslavili 40. obljetnicu benda. Još pamtimo i njihov spektakularni koncert u Areni Zagreb kojim su, u listopadu ove godine, na najbolji način obilježili 30 godina od legendarnog koncerta održanog na tadašnjem Trgu Republike. Doček na glavnom zagrebačkom Trgu nova je prilika da ponovno zapjevamo njihove legendarne hitove; “Heroj ulice”, “Kiše jesenje”, “Sve je lako kad si mlad”, “Pisma ljubavna”, “Marina”, “Mojoj majci”…

Himna EU

U novogodšnjoj noći, Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” i Djevojački zbor “Zvjezdice” otpjevat će himnu Europske unije i time najaviti hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.

-Novi fosili i Prljavo kazalište pravi su izbor za ovu autentičnu zagrebačku priču, hvala vam što ste prihvatili poziv. Drago mi je da će Prljavci nakon sedam godina ponovno nastupiti na Jelačić placu i sretan sam što će, ulaskom u novu 2020. godinu, Zagreb biti domaćin svih glavnih gradova Europske unije – kazao je gradonačelnik Milan Bandić i dodao:

-Sretan sam što ovdje imamo umjetnike koji su čitav svoj život posvetili glazbi, kao što sam i ja čitav svoj život posvetio gradu Zagrebu.

Zagrepčani i njihovi gosti imat će tako na Silvestrovo i razlog više za slavlje, a zagrijavanje na Trgu započet će od 21 sat uz glazbu DJ Akademije, kao uvertira u najluđi novogodišnji tulum u metropoli. / R.C. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba