U zabočkoj Osnovnoj školi održana Večer Zabočana, na kojoj su proglašeni najbolji sportaši za proteklu godinu

Plivači Olimpa Hana Sivec i Vili Sivec najbolji su zabočki sportaši u 2019. godini

Objavljeno: 21.12.2019. ivanabelosevic

U Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog održana je Večer Zabočana. Kao i svake godine, tom su prigodom proglašeni najbolji sportaši i sportske udruge grada Zaboka za proteklu godinu. Najbolji sportaš kod seniora u pojedinačnoj konkurenciji je plivač Vili Sivec, dok je najboljom sportašicom proglašena plivačica Hana Sivec, oboje iz PK Olimp.
Najbolji sportaš kod seniora u ekipnoj konkurenciji je Antonio Črnjević iz KK Zabok, a najbolja sportašica u ekipnoj konkurenciji je Ema Fučkar iz STK Zabok. Za najboljeg sportaša od 14 do 18 godina izabran je Toni Ljubić iz KGK Zabok, dok je najbolja sportašica u istoj kategoriji Tamara Gašpert iz SK Đidara.

Nagrada za životno djelo

Najperspektivniji sportaš mlađih dobnih kategorija do 14 godina je Patrik Erceg iz PK Olimp, drugo mjesto pripalo je Dini Lončaru iz MŠD Zabok i treće Antoniju Sinkoviću iz NK Rudar Dubrava. Najperspektivnija mlada sportašica do 14 godina je Jana Pavalić iz PK Olimp, druga je Elena Čvek iz KBK Ninja i treća Aurelija Gustović iz KGK Zabok. Najbolja muška ekipa u seniorskoj konkurenciji je Košarkaški klub Zabok, a najbolja ženska ekipa je Stolnoteniski klub Zabok. Najboljom muškom ekipom u mlađim kategorijama proglašen je Stolnoteniski klub Zabok, a ženskom Kuglački klub Zabok. Titulu najuspješnijeg trenera ponio je Luka Vranić iz STK Zabok.
Najbolji sportaš i sportašica koji se natječu u klubovima van grada Zaboka su nogometaš Jurica Jurčec (GNK Dinamo Zagreb) i kuglačica Klara Sedlar (KGK Admiral Zagreb).
Nagradu za razvoj sporta primio je predsjednik, trener i natjecatelj u Atletskom klubu Zabok Matija Grabrovečki, dok je nagradu za životno djelo dobio Miroslav Medić, jedan od najsvestranijih zabočkih sportaša u povijesti.

Medić je rekao kako je iskreno iznenađen i nije očekivao nagradu za životno djelo. – Kad sam čuo da sam nominran bio sam presretan, jer ipak je to nagrada za životno djelo i osjećam se kao da sam dobio Oscara. U sportu sam bio svestran, od stolnog tenisa, kuglanja, rukometa i košarke. Jedan sam od osnivača Košarkaškog kluba Zabok i prvi kapetan, a bio sam i trener. Također osnivač sam i ženskog rukometnog kluba u Zaboku i dugogodišnji igrač Rukometnog kluba u Bedekovčini i Zlatar Bistrici i najbolji strijelac lige. Volim svaki sport i u njemu uživam, iako se ne mogu aktivno baviti njime, ali vozim voziti bicikl i to me usrećuje – istaknuo je Medić.

Najveći promotori

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek je kazao kako je sama organizacija ove manifestacije zamišljena kao okupljanje i druženje Zabočana, a od 1997. ili 1998. godine su u tu Večer dodane i nagrade za sportaše.

– Ovo druženje je također i mjesto gdje se jedanput na godinu nađu ljudi koji se po godinu dana ne vide. Zadovoljstvo nam je što su već od prvog dana građani zadržali interes i tu atmosferu koja se događa – naglasio je Hanžek.

Na Večeri Zabočana je bio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je čestitao svim nagrađenim sportašima.

– Velika je stvar za jedan gradić od 10 tisuća stanovnika da ima prvake Hrvatske, prvake Europe i druge i treće u svijetu u nekom od sportova. Sportaši su najbolji promotori u svijetu, pa tako su ovi najbolji promotori Zaboka i Krapinsko – zagorske županije i ja im na tome zahvaljujem – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba