U Gradskoj vijećnici u Krapini potpisani ugovori s novim stipendistima, dodijeljeno je pet učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja i 15 studentskih

BROJ STIPENDIJA RASTE IZ GODINE U GODINU: Ovo će mnogima pomoći kako bi nastavili školovanje, a onima koji su izvrsni će biti dodatna motivacija za još veći napredak

Objavljeno: 21.12.2019. ivanabelosevic

U Gradskoj vijećnici u Krapini potpisani su ugovori s novim stipendistima, kojih je ove godine 20. Dodijeljeno je pet učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja i 15 studentskih stipendija.

Ukupno 73 stipendije

Gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je kako ih Grad Krapina dodjeljuje svake godine.

– Moram posebno istaknuti da iz godine u godinu povećavamo broj stipendija, tako da smo 2013. imali 49 stipendija, za što je u proračunu bilo izdvojeno 259.790 kuna, dok je ove godine s ovim stipendistima s kojima smo sad potpisali ugovore, ukupno 73 stipendija, za što je izdvojeno 440.000 kuna. Studentske stipendije iznose 700 kuna, a učeničke 350 kuna mjesečno i isplaćuju se deset mjeseci u godini – pojasnio je Gregurović te naglasio da kad učenici i studenti ostvare pravo na stipendiju, to pravo imaju do kraja svog školovanja, ako redovno završavaju godine, tako da se ne moraju više javljati na natječaje Grada.

 

– Ove godine smo promijenili pravilnik o stipendijama jer smo do sad imali učeničke i studentske stipendije s miksom bodova i po socijalnim kriterijima i uspjehu. Tako da smo to ove godine razdvojili i raspisali natječaj prema materijalnom kriteriju, kriteriju izvrsnosti i za deficitarna zanimanja – prema popisu deficitarnih zanimanja koji smo dobili od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Mislim da će stipendije mnogima pomoći kako bi nastavili školovanje, a onima koji su izvrsni će biti dodatna motivacija za još veći napredak – napomenuo je gradonačelnik Gregurović.

Zahvalna Gradu

Jedna od novih stipendistica je Lana Bukvić iz Krapine, učenica drugog razreda medicinske škole u Pregradi.

– Stipendija će mi puno značiti u daljnjem školovanju. Jako sam zahvalna Gradu Krapini i bila sam ugodno iznenađena kad sam je dobila – zaključila je Lana.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba