U Oroslavju održan prijem za 23 novorođenčadi i njihove roditelje

OVE GODINE ROĐENO 18-ERO DJECE VIŠE NEGO LANI: “To je najljepši poklon koji neki grad može dobiti u ovo božićno vrijeme”

Objavljeno: 20.12.2019. ivanabelosevic

Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak u Gradskoj je knjižnici održao prijem za 23 novorođenčadi i njihove roditelje te im uručio poklon pakete, dok im je na račun stigla jednokratna novčana pomoć. Ove se godine rodilo 18-ero djece više nego prošle godine. Gredičak nam je tom prilikom rekao kako je, na njegovu sreću i sreću cijelog grada Oroslavja, ove godine rođeno ukupno 63 djece, dok ih se prošle godine rodilo 45.

Najjeftiniji vrtić

– To je zaista svečan trenutak i najljepši poklon koji može dobiti neki grad u ovo božićno vrijeme. Prije dvije godine dignuli smo naknadu za svako treće i sljedeće dijete na tri tisuće kuna. Osim toga, financijski ih pratimo na putu odrastanja i tijekom školovanja. Mi smo po statističkim podacima grad koji je treći u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolsku dob i peti u Hrvatskoj po izdvajanju za školstvo. Tu prvenstveno govorimo o knjigama i radnim bilježnicama, o prehrani, stipendijama i prijevozu te pomoćnicima u nastavi. Mi smo grad koji u cijelom Zagorju ima najjeftiniji vrtić, htjeli bismo ga sufinancirati još i više, ali trenutno nemamo mogućnosti jer nemamo tako veliki proračun. Odlučili smo da ulaganjem u djecu, ulažemo u svoju budućnost, jer prazne ceste, ulice, zgrade i igrališta nijedan grad ne želi – istaknuo je Gredičak te pojasnio kako su počeli radovi na proširenju vrtića.

Proširenje vrtića

– Izabran je izvođač i radovi su krenuli prije par tjedana. Svakodnevnim koordinacijama rješavamo sve izazove na koje nailazimo, ali  gradnja bi trebala biti gotova u roku godine dana. Za sada u Oroslavju imamo dva vrtića – gradski i privatni. Sad proširujemo postojeći gradski vrtić te povećavamo kapacitete koji bi bili dostatni za svu djecu, iako već sad vidimo da ćemo, s obzirom na to da imamo sve više djece, u narednim godinama morati razmišljati o dodatnom proširenju ili o novom vrtiću – zaključio je Gredičak.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba