U Pregradi održan sastanak zagorskih dječjih gradonačelnika i načelnika

Izabrani projekti za sljedeću godinu, a dogovoren je i termin novog sastanka

Objavljeno: 18.12.2019. JM

U Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi održan je sastanak s dječjim gradonačelnicima i načelnicima. Sastanku su nazočili dječja vijećnica iz Bedekovčine Marta Mutak, kumrovečki dječji načelnik Fran Županić, dječja načelnica Marije Bistrice Sandrin Kušić, tuheljska bivša dječja načelnica Anja Petrinec i novi načelnik Mihael Ban, dječji načelnik u Zagorskim Selima Marko Zgorelec, dječja načelnica Svetog Križa Začretje Tihana Vorih, zabočka dječja gradonačelnica Dora Vranić, krapinska dječja gradonačelnica Maša Margarin, kao i zamjenica pregradske dječje načelnice Ana Šantek, koja je uz pročelnicu županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martinu Gregurović Šanjug, vodila sastanak.

Plan rada

Sastanku su prisustvovali i predstavnici jedinica lokalne samouprave u kojima djeluju dječji gradonačelnici i načelnici, kao i predstavnici društava “Naša djeca“ s područja županije. Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj prisutnima je prezentirao način na koji jedinica lokalne samouprave brine o djeci, dok je predsjednica pregradskog Dječjeg gradskog vijeća Ela Leskovar iznijela svoje viđenje onoga što se za djecu čini na području Pregrade, kao i ono što bi se, po mišljenju djece, još trebalo učiniti.
Na sastanku su dječji gradonačelnici i načelnici izabrali projekte koji će se financirati u okviru Javnog poziva za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun Krapinsko – zagorske županije za 2020. godinu.

Uključenost djece

Dogovoren je i ponovni sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima za prvo tromjesečje sljedeće godine, kada bi se trebao donijeti plan rada za sljedeću godinu. Na sastanku je također prepoznata potreba da se u većini jedinica lokalne samouprave izaberu dječji načelnici i gradonačelnici te osnuju dječja gradska i općinska vijeća, kako bi se i na taj način povećala njihova uključenost u sve sfere lokalne zajednice.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba