Članovi kultne grupe UB40 na zagrebačkom Fuliranju

Jimmy Brown: Već 30 godina dolazim u Hrvatsku, obožavam je!

Objavljeno: 17.12.2019. zagorjeinternational

Osmu godinu zaredom, Fuliranje na zagrebačkom Adventu jednako privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske kao i turiste iz različitih krajeva svijeta. U srcu metropole, na Strossmayerovu trgu, naći će se ponešto za svačiji ukus, od finih domaćih i onih malo egzotičnijih zalogaja pa do slastica poput gibanice, fritula, germ knedli ili palačinki sa slano-slatkim nadjevima, a čaša mirisnog kuhanog vina učinit će da zaboravimo na hladnoću i promrzle prste.

Prilika je to za obiteljski izlazak s obitelji i prijateljima, a dogodi se i pokoji susret s dragim ljudima koje duže vrijeme nismo vidjeli. Posebno raspoloženi za minglanje i “fuliranje“ ove subote bili su i bubnjar Jimmy Brown i vokalist Gilly G, članovi grupe “UB40“ uz čije legendarne hitove “I Got You Babe“, “Red Red Wine“ i “Can’t Help Falling in Love“ su mnogi odrastali.

– U Zagrebu su prekrasne žene, fantastična arhitektura…a imamo sreće i biti ovdje i družiti se na ovako lijep i sunčan dan – govori mi bubnjar Jimmy Brown.

Pitam ih jesu li čuli da je upravo zagrebački Advent, tri godine zaredom, proglašen najboljim u Europi.

– Oh, stvarno? – kaže Jimmy i smije se, “Wow, to je super! Mi ćemo ga onda večeras učiniti još boljim!“

Time je najavio i nastup poznatog DJ-a Dannyja Kanea iz Birminghama, u čijoj su glazbi mogli uživati svi posjetitelji Fuliranja u Zagrebu.

– Jako volim Hrvatsku, obožavam je… Iskreno to kažem, i osjećam to – nastavlja Jimmy i dodaje kako u Hrvatsku dolazi posljednjih 30 godina.

– Svake godine sam ovdje, obišao sam puno mjesta i otoka na Jadranu, a ljeti često boravim i u Zadru – kaže Jimmy koji prilikom svakog posjeta najviše uživa u lokalnim kulinarskim specijalitetima.

Ovi legendarni glazbenici ovom su prilikom dali podršku našem poznatom novinaru i blogeru Domagoju Jakopoviću Ribafishu i projektu njegove udruge Rok Otok, čiji je cilj promoviranje zdravijeg načina života i što kvalitetnije druženje roditelja i djece. Ispred kućice Garden Bar&Kitchen prikupljao se novac za rad Udruge, a Zagrepčani i njihovi gosti mogli su guštati u slasnim međimurskim gibanicama. ZI/rc

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba