LIJEP POKLON: DVD Klenovec dobilo je na korištenje vatrogasnu cisternu iz robnih zaliha Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

DRŽAVNI TAJNIK ANTONIĆ: Ovom donacijom dižemo sigurnost mještana Huma na Sutli na jedan viši nivo

Objavljeno: 16.12.2019. AB

DVD Klenovec dobilo je na korištenje vatrogasnu cisternu iz robnih zaliha Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a svečanost primopredaje vozila održana je u subotu. Pritom je državni tajnik Mario Antonić naglasio da je cilj svake godine dio sredstava iz robnih zaliha Ministarstva namijeniti za nabavku vatrogasnih vozila.

Razvijena industrija

– Time pomažemo i unaprjeđujemo vatrogastvo širom Hrvatske, pa tako i Hrvatskog zagorja, a samim time povećamo i sigurnost u lokalnoj zajednici – izjavio je Antonić,  dodajući da nije slučajno što je vozilo došlo upravo u općinu Hum na Sutli.
– Hum na Sutli, iz kojeg i sam dolazim, ima snažno razvijenu industriju. Samim time na našim je prometnicama gust promet, prije svega teretnih vozila. Sve to povećava mogućnost ugroze, gdje naši vatrogasci moraju biti spremni za intervenciju svake sekunde. Ne sumnjamo u njihovu uvježbanost i sposobnost, a nova vozila znače i veću spremnost i efikasnost – kazao je državni tajnik dodajući da je pomoć pri nabavci vatrogasnog vozila samo skroman doprinos i pomoć vatrogascima te dizanje razine sigurnosti u općini Hum na Sutli na jedan viši nivo.
Na primopredaji vozila bio je i načelnik Općine Zvonko Jutriša koji je kratko naglasio da je svaka ovakva donacija i pomoć i više nego dobrodošla.

Udvostručenje kapaciteta

DVD Klenovec danas broj 55 članova, od čega 20-ak operativaca, a njihov predsjednik Josip Lupinski, zahvalio se na donaciji Ministarstvu i državnom tajniku Antoniću, istaknuvši da vatrogasna cisterna kapaciteta 7000 litara znači jako puno, jer gotovo udvostručuje dosadašnje kapacitete sva četiri DVD-a koliko ih ima na području Općine.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba