U sklopu Adventa u Mariji Bistrici, jučer su zasvirali Begini, a danas je na rasporedu Susret zborova i koncert Sestara Palić

ČAROBNO NEBO IZNAD MARIJE BISTRICE: U zrak i ove godine poletjelo nekoliko tisuća lampiona

Objavljeno: 15.12.2019. zagorjeinternational

Treći vikend “Adventa u Mariji Bistrici”, pod nazivom “Vikend svjetla”, počeo je već u petak u Caffe baru Dioniz, uz Pjesnička večer ”Stih-o-klepnica” Udruge STAV. Predstavile su se pjesnikinje Sanja Kovačić, Sanja Mendek, Elvira Belošević, Željka Meštrović – Kruhak, Tatjana Gredičak, Đurđica Zrinščak – Družinec, Gordana Tkalec i Zrinka Jurec, te na klaviru Samanta Totović.

Treća svijeća

Subotnji je program počeo na Trgu pape Ivana Pavla II., koncertom domaćeg rock banda Tvoja Mama. U 19 sati zasvirali su popularni Begini, koji su imali pauzu u 20 sati, kada je na rasporedu bilo puštanje lampiona na prostoru parkirališta iza Bluesun hotela Kaj. I ove godine u nebo je poletjelo nekoliko tisuća lampiona, a zatim je na trgu nastavljen koncert Begina. Današnji program počinje u 10 sati paljenjem treće adventske svijeće, uz nastup Mješovitog crkvenog zbora Bazilike Majke Božje Bistričke i ŽVS-a ”Viva corona Mariae”. Svijeću će upaliti časna sestra Klara Šipek. U podne na trgu počinje koncert banda Stranci u noći, a u Domu kulture u 14 sati na rasporedu je Adventski susret zborova umirovljenika.

Brojni zborovi

Nastupit će Ženski pjevački zbor Matice umirovljenika općine Bilje, Ženski pjevački zbor ”Gajev spomenek” Krapina, Mješoviti pjevački zbor Udruge matice umirovljenika i starijih osoba Križevci, Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog, Zbor Udruge umirovljenika ”Prigorćica”, Općina Breznica, Zbor gradske Udruge umirovljenika Vrbovec i domaći zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica ”Bistričko zvono”. Vikend svjetla završava koncertom duhovne glazbe na trgu. Početak je u 17 sati, a nastupit će Sestre Palić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba