Modernizacija nerazvrstanih cesta u općini Petrovsko

U završnoj fazi je izgradnja prometnice od škole u Slatini do zaseoka Juriki, a u pripremi je i cesta od Svedruže prema Gredencu

Objavljeno: 14.12.2019. JM

U općini Petrovsko ove je godine posebna pažnja bila posvećena modernizaciji nerazvrstanih cesta, pa je tako novim slojem asfalta presvučeno približno tri kilometra ceste u naseljima Rovno, Štuparje, Preseka i Slatina Svedruška.

Suženost kolnika

– Na većem dijelu te dionice, odnosno na dijelovima gdje je cesta bila u lošem stanju, sanirana je i posteljica. Ukupno je znači novim slojem asfalta presvučeno oko osam tisuća četvornih metara prometnica, a vrijednost tih radova iznosi otprilike 1,1 milijun kuna, od čega smo 450 tisuća kuna dobili od Ministarstva regionalnog razvoja, iz programa “Održivi razvoj lokalne zajednice”. Uz to, djelomično smo sanirali i klizište u zaseoku Rizmeki, gdje se trenutno izvode radovi druge faze, a negdje početkom sljedeće godine planiramo završiti treću fazu, kako bismo konačno sanirali to veliko i zahtjevno klizište koje je bitno ugrožavalo našu nerazvrstanu cestu. Za taj smo projekt od Hrvatskih voda dobili 283 tisuće kuna. Na županijskoj cesti u Staroj Vesi imali smo ozbiljan problem suženosti kolnika, pa smo zajedno sa Županijskim cestama proširili najkritičniji dio te napravili 270 metara nogostupa, čime smo dodatno osigurali sigurnost svih sudionika u prometu – rekao nam je načelnik Petrovskog Ivan Šanjug te dodao kako je u završnoj fazi i izgradnja nerazvrstane ceste NC1 od škole u Slatini do zaseoka Juriki.

Uporabna dozvola

– Vrijednost tih radova iznosi 7,3 milijuna kuna, s time da je 6,7 milijuna kuna sufinancirano sredstvima europskih fondova. Što se tiče te dionice, vjerujemo da ćemo do kraja godine dovesti u završnu fazu i bankine, tako da krajem siječnja ili veljače očekujemo da će biti obavljen tehnički pregled i da ćemo dobiti uporabnu dozvolu. Paralelno s time pripremamo i sljedeću cestu u naselju Svedruža prema Gredencu, do granice s općinom Đurmanec u dužini od tri kilometra. Ishođena je građevinska dozvola i očekujemo nove natječaje, za koje ćemo biti spremni s kompletnom dokumentacijom – zaključio je načelnik Šanjug.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba