Odrasli će se podsjetiti na to kako su se nekad zabavljali, a oni mlađi će doznati kako se provodilo vrijeme na starim računalima i kakve su igračke djeca nalazila pod borom

U četvrtak u Zaboku otvorenje zanimljive izložbe “Peek&Poke” Muzeja informatike i Muzeja djetinjstva

Objavljeno: 14.12.2019. JJ

Božić je sve bliže, a prosinac u Zaboku i ove je godine bogat zanimljivim sadržajima za djecu i odrasle. Pučko otvoreno učilište Zabok odlučilo je doprinijeti blagdanskom ozračju postavljanjem zanimljive izložbe, kako bi se odrasle podsjetilo na to kako su se nekad zabavljali, a onim mlađima omogućilo da doznaju kako se provodilo vrijeme na starim računalima, kakve su igračke djeca nalazila pod borom, te da se na neki način oda počast tim prošlim vremenima.
Radi se o gostujućoj izložbi “Peek&Poke” Muzeja informatike i Muzeja djetinjstva, koji je otvoren 22. rujna 2007. u Rijeci, kao muzej starih računala i informatičke tehnologije. U stalnom izložbenom postavu izloženo je preko tisuću eksponata svjetske i hrvatske računalne povijesti. Na prostoru od tri stotine četvornih metara, to je ujedno najveći takav postav u ovom dijelu Europe.
U Gradskoj galeriji Zabok posjetitelji će imati prilike vidjeti dio eksponata iz bogatog opusa stalnog postava oba muzeja. Otvorenje je na rasporedu u četvrtak u 17 sati, a izložba se može razgledati do 20. siječnja. Ulaz je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba