EKSKLUZIVNO DONOSIMO REZULTATE VELIKOG ISTRAŽIVANJA FIRMOTEKE.HR: Prosječna neto plaća u KZŽ prošle je godine iznosila 4846 kuna, a 428 zagorskih poduzeća isplatilo je plaću veću od tog prosjeka

TOP 40 ZAGORSKIH PODUZEĆA S NAJVEĆIM PLAĆAMA: Na prvom mjestu “Fruk graditeljstvo“ s plaćom od 11.628 kuna

Objavljeno: 14.12.2019. Jožica Miklaužić

Pitate se u kojim zagorskim poduzećima djelatnici najviše zarađuju? Zahvaljujući financijskom servisu www.firmoteka.hr, koji je i ove godine izradio analizu prosječnih plaća u zagorskim poduzećima, doznali smo odgovor na ovo pitanje. Na temelju analize, sastavljena je lista od top 40 zagorskih tvrtki s najvećim prosječnim plaćama, s time da su u istraživanje bila uključena poduzeća s barem 10 zaposlenih, registrirana kao d.o.o., j.d.o.o., d.d. i obrtnik dobitaš, a takvih subjekata na području KZŽ ima 369. Iz istraživanja su isključene državne institucije, financijske institucije i Udruge.
Polazna osnova kod izračuna bila su samo aktivna poduzeća koja su predala godišnji financijski izvještaj za 2018. godinu, a obveznici su poreza na dobit, dok su kao izvor podataka korišteni FINA i Porezna uprava. Prosječna neto plaća u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu iznosila je 6242 kuna, pa rezultati analize pokazuju kako su u KZŽ, od ukupno 2297 tvrtki, samo njih 52 isplatile plaću veću od prosjeka Hrvatske. Prosječna neto plaća u KZŽ prošle je godine iznosila 4846 kuna, a 428 zagorskih tvrtki isplatilo je plaću veću od tog prosjeka.

Građevinska tvrtka

Na prvom mjestu po visini plaće u KZŽ je “Fruk graditeljstvo d.o.o.“ iz Krapine, gdje je prosječna neto plaća prošle godine bila 11.628 kuna. Riječ je o građevinskoj tvrtki s tradicijom od 1969. godine. Kao glavnu djelatnost ističu izgradnju kuća, stanova, apartmana i modernih vila po svim fazama gradnje, uključujući i gradnju po sistemu “ključ u ruke“, a svojim klijentima nude i usluge planiranja, projektiranja i izrade 3D projekata.
Na drugom je mjestu, s iznosom od 10.307 kuna, “Schiedel proizvodnja dimnjaka d.o.o.“, tvrtka iz Novog Golubovca, inače svjetski proizvođač dimnjaka koji djeluje u više od 30 zemalja svijeta. U Hrvatskoj je prisutan od 1973. godine. Proizvodnja je smještena u Novom Golubovcu, ali tvrtka pokriva radove po čitavoj Hrvatskoj. Bavi se izradom dimnjaka od tehničke keramike i nehrđajućeg čelika.
Treću poziciju s prosječnom neto plaćom od 9459 kuna drži Veterinarska stanica Zlatar Bistrica d.o.o., koja ima zaposlenog jednog doktora znanosti, pet magistara doktora veterinarske medicina i šest doktora veterinarske medicine. S prosječnom plaćom od 9443 kuna, na četvrtom je mjestu “Belinamont d.o.o.“ iz Krapinskih Toplica, osnovan 1993. godine. Riječ je o vodećem hrvatskom distributeru tehničkim tekstilima, priborom za izradu cerada, dijelovima za tende te repromaterijalima za digitalni tisak velikog formata, izradu reklama i oglašavanje.

Više od 4300 hospitalizacija

Na petom je mjestu Klinika “Magdalena“, također iz Krapinskih Toplica, gdje prosječna neto plaća iznosi 9220 kuna. Klinika je s radom počela 1997. godine, a svoju je djelatnost usmjerila na kardiovaskularne bolesti. Godišnje se u “Magdaleni“ obavi više od 4300 hospitalizacija, 10.000 ambulantnih kardioloških, kardiokirurških pregleda, ultrazvučnih pregleda i kontrola elektrostimulatora srca, 3500 perkutanih dijagnostičkih i intervencijskih zahvata te više od 540 kardiokirurških i vaskularnih operacija. Među prvih deset su još i “BDF Servis“ iz Huma na Sutli, s prosječnom plaćom od 8974 kune, “Salvus d.o.o.“ iz Donje Stubice, s plaćom od 8967 kuna, “Vetropack Straža d.d.“ iz Huma na Sutli, s 8872 kune, Zidarsko fasaderski obrt “Matekalo“ u vlasništvu Božidara Matekala iz Oroslavja, s 8618 kuna i “Akromiom“ iz Krapinskih Toplica, gdje je prosječna plaća 8508 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba