Svečano otvorena šesta “Zimska toplička bajka“ koja, uz humanitarni karakter, ima i novitet – vlakić u kojem će zasigurno uživati oni najmlađi

“Ovo je manifestacija osmišljena kako bi i veliki i mali izašli na ulice, družili se i pjevali u ovo blagdansko vrijeme“

Objavljeno: 13.12.2019. zagorjeinternational

U perivoju u središtu Krapinskih Toplica, jučer je otvorena šesta “Zimska toplička bajka“. Pripremljeno je veselo druženje uz pjesmu i ples te štandovi s raznovrsnim delicijama i domaćim proizvodima, kao i božićnim ukrasima. Organizator je Društvo “Naša djeca“ Krapinske Toplice, čije su članice idejne začetnice i nositeljice projekta, u suradnji s Općinom Krapinske Toplice, Turističkom zajednicom područja “Srce Zagorja“ te pokroviteljem Krapinsko – zagorskom županijom.

Prikupljene donacije

– “Zimska toplička bajka“ je jedna prekrasna priča koja je započela unazad šest godina. Osmislili smo naš advent, gdje sve udruge sudjeluju sa svojim proizvodima, slatkim delicijama, okrjepama i ukrasima kako bi upotpunili ove božićne blagdane našim Topličanima, prvenstveno našoj dječici. “Zimska toplička bajka” je zapravo osmišljena tako da svi veliki i mali izađu na ulice, da se druže i zapjevaju u ovo blagdansko vrijeme. Ove godine imamo i novitet, a to je božićni vlakić kojem se djeca jako vesele, a koji će kružiti Krapinskim Toplicama danas i sutra tijekom dana. Moram napomenuti kako je ovo u biti humanitarni projekt i kako će sve prikupljene donacije biti namijenjene za daljnju kupnju street workout sprava te za pomoć djeci iz socijalno ugroženih obitelji, za njihove izlete, nastavne i izvannastavne aktivnosti – rekla je Sanja Horvat, predsjednica Društva “Naša djeca“ Krapinske Toplice te pozvala sve da im se pridruže danas i sutra od 16 do 22 sata.
Načelnik Ernest Svažić rekao je kako je Društvo naša djeca Krapinske Toplice kreiralo jednu lijepu predbožićnu manifestaciju, koja ima prilično dobar odjek, ne samo u Krapinskim Toplicama, nego i šire.
– Možemo biti svjedoci toga da je program iz godine u godinu sve bogatiji. Uz to, svake se godine za potrebite prikupljaju i humanitarni prilozi – naglasio je Svažić.

Realizacija manifestacije

Da “Zimska toplička bajka“ izuzetno lijepo upotpunjuje kartu događanja na području Krapinsko – zagorske županije, potvrdila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Prije svega čestitam Društvu “Naša djeca”, Općini Krapinske Toplice, Turističkoj zajednici “Srce Zagorja“ i svim donatorima i udrugama koji su pomogli u realizaciji manifestacije, jer bez udruga koje su ovdje izložile svoje proizvode i odgojno –  obrazovnih ustanova, ovaj ugođaj ne bi bio tako lijep. Krapinsko – zagorska županija se uključila i ove godine, i to ovim novim vlakićem koji vozi našim Krapinskim Toplicama, a kojemu će se zasigurno najviše razveseliti mališani – zaključila je Petek.
Medijski pokrovitelj događanja je Zagorje International. (ib, jm)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba