Povjerenstvo KZŽ za ocjenjivanje zahtjeva odobrilo još dvije bespovratne potpore za samozapošljavanje od 70-ak tisuća kuna

Otvorit će se obrt za čuvanje djece te obrt za organizaciju događaja i marketing

Objavljeno: 13.12.2019. IB

Povjerenstvo Krapinsko – zagorske županije za ocjenjivanje zahtjeva pristiglih temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratne potpore za samozapošljavanje, održalo je svoju četvrtu sjednicu.

Osigurano 700 tisuća kuna

Na sjednici su prihvaćeni prijedlozi odluka za dva zahtjeva za dodjelu potpora. Tako je dodijeljena jedna potpora u iznosu od 69.487 kuna za otvaranje obrta za čuvanje djece – skrb i briga o djeci, te jedna potpora u iznosu od 69.726 kuna za otvaranje obrta za organizaciju svih vrsta događaja te obavljanje marketinških aktivnosti. Zajedno s ove dvije, do sada je dodijeljeno pet potpora, u ukupnom iznosu od 349.250 kuna. Najviši iznos potpore koji se jednokratno može dodijeliti korisniku je 70 tisuća kuna.
Krapinsko – zagorska županija donijela je i Program potpore male vrijednosti za samozapošljavanje, s ciljem da se potakne rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva na području županije. U županijskom proračunu osigurano je ukupno 700 tisuća kuna za tu namjenu, a koja su osigurana iz projekta ENTER, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”.

Javni poziv

Javni poziv za dodjelu bespovratne potpore za samozapošljavanje objavljen je 8. travnja 2019. godine i bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. kolovoza 2020. godine. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba