DVD Pregrada održao vježbu evakuacije i spašavanja u Učeničkom domu

Nakon izbijanja požara u prostoriji na prvom katu, jedan je učenik ostao zarobljen u dimu, na teren izašlo 13 vatrogasaca

Objavljeno: 13.12.2019. zagorjeinternational

U četvrtak je održana vježba evakuacije i spašavanja u učeničkom domu Srednje škole Pregrada. Prema scenariju, u 16 sati izbio je požar u prostoriji konzultacija na prvom katu doma. Dim se počeo širiti iz prostorije prema hodniku. Dežurna odgajateljica uočila je požar te odmah obavijestila voditeljicu doma, koja zapovijeda evakuaciju te požar dojavljuje Vatrogasnom operativnom centru na broj 193.
Vatrogasno – operativni centar odmah po dojavi uzbunjuje Dobrovoljno vatrogasno društvo Pregrada, koje je na mjesto događaja izašlo s tri vozila i 13 vatrogasaca. Po dolasku na mjesto intervencije, zapovjednik je izviđanjem utvrdio da gori jedna prostorija na prvom katu doma, te da je jedan učenik ostao zarobljen u dimu. Navalna grupa opremila se izolacijskim aparatima i izvršila unutarnju navalu brzonavalnim vitlom. Pronalaze unesrećenu osobu te pozivaju vodnu grupu s nosilima, a zatim je unesrećenog preuzela bolničarka, dok su navalna i vodna grupa izvršile dogašivanje i provjetravanje prostora, a posada autocisterne postavila jedan C mlaz vode u pripremu do zone zadimljenja. Nakon “gašenja požara”, uslijedila je kratka analiza vježbe.

FOTO: Facebook / DVD Pregrada

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba