U Krapini, kraj OŠ “Ljudevit Gaj”, uređen fitness park na otvorenom, vrijedan oko 180 tisuća kuna

“Učenici su oduševljeni, sprave svakodnevno koriste, a možda će i svoje roditelje potaknuti na rekreaciju”

Objavljeno: 11.12.2019. Jelena Jazbec

U Krapini je organiziran obilazak novouređenog fitness parka na otvorenom, kraj Osnovne škole “Ljudevit Gaj”. Novih 15 fitness sprava razgledali su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, vijećnik u Mjesnom odboru Krapina Alen Peer i predsjednik krapinske Gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365, Branko Kučko.

20 sprava

– Na inicijativu Mjesnog odbora Krapina i vijećnika u Mjesnom odboru Krapina gospodina Peera, krenulo se s postavljanjem fitness sprava ovdje u središtu grada. Fitness sprave su već prije bile postavljene kraj Osnovne škole Augusta Cesarca i kraj Sportsko – rekreacijskog centra u Podgori. Moram posebno zahvaliti ravnateljici Osnovne škole “Ljudevit Gaj” Dragici Belošević što nam je ustupila prostor, jer osim što će te sprave koristiti svi građani Krapine, vjerujem da će dobro doći i učenicima osnovne škole. Kad god prolazim ovuda, vidim da ih uvijek ima i da im je to posebno zanimljivo, a nadam se da će to onda potaknuti i druge da krenu s vježbanjem. Ove je godine nabavljeno dvadeset novih sprava za vanjski fitness, od čega tri na Sportsko – rekreacijskom centru u Podgori, dvije kod Osnovne škole Augusta Cesarca i petnaest ovdje. Drago mi je što su dobro prihvaćene i što je ta inicijativa izazvala pozitivne reakcije. Iduće godine bismo još voljeli urediti podlogu, a napravljena je i zaštitna ograda, tako da se može slobodno koristiti igralište, a da lopta ne ometa one koji vježbaju. Postavljene sprave vrijedne su oko 180 tisuća kuna s uključenim PDV-om – otkrio je gradonačelnik Gregurović.

Branko Kučko je istaknuo kako je postavljanje fitness sprava plod programske suradnje HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti na lokalnoj razini.

– Nakon izbora za Mjesni odbor grada Krapine, mi smo dobili vijećnika i dogovorili programsku suradnju s HDZ-om. Rezultat toga su ove fitness sprave, a dogovorili smo i daljnje aktivnosti za Mjesni odbor grada Krapine, pa tako iduće godine planiramo urediti teren za odbojku na pijesku kod Osnovne škole Augusta Cesarca. Ovo pokazuje da smo dobro odabrali i da suradnja s HDZ-om u Krapini funkcionira na korist naših građana – rekao je Kučko.

Školski trg

Ravnateljica škole Dragica Belošević zahvalila je na ovoj inicijativi.

– Zahvaljujem Mjesnom odboru Krapina što je instalirao ove sprave, naši učenici ih naveliko koriste. Dobro im dođe kad imaju tjelesni, jedni su na igralištu, drugi vježbaju, a nadam se da će potaknuti i svoje roditelje, pa da zajedno vježbaju – rekla je Belošević, podsjetivši i kako je ove godine uređen školski trg, koji je bio u lošem stanju.
– Zahvaljujući gradonačelniku, postavljena je i rasvjeta, tako da smo vrlo sretni što smo uspjeli urediti nešto što je čekalo na red skoro 40 godina. Najprije je izvršen iskop, zatim je stavljena zaštitna folija, drenaža i nakon toga asfalt. Bilo je zamišljeno da ide crveni asfalt, no, kad su radovi bili u tijeku, dobili smo upozorenje da su ga povukli jer je bio kancerogen, tako da smo onda išli na boju. Crvena je boja odabrana zato što su konzervatorice željele da izgleda kao plato ispred Muzeja Mimara, s obzirom na to da je škola štićeni objekt – pojasnila je Belošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba