Film je napravljen u suradnji s poznatom ambasadoricom hrvatskog turizma Ashley Colburn

PRIRODA, KULTURA I POVIJEST: Pogledajte novi promo spot Turističke zajednice Zagrebačke županije

Objavljeno: 11.12.2019. zagorjeinternational

Predstavljen je novi promotivni film Turističke zajednice Zagrebačke županije, koji je napravljen u suradnji s poznatom ambasadoricom hrvatskog turizma Ashley Colburn. U promotivnom spotu prikazane su prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije, važnije manifestacije, tradicija i zanati tog kraja.

Turizam je dominantno uslužna djelatnost i često se o turizmu priča kao “industriji doživljaja”, što pred turističke djelatnike stavlja brojne izazove, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije prilikom predstavljanja promotivnog filma.

Promo marame

– Naš cilj je da do 2020. godine postanemo konkurentna turistička destinacija, ali i da iskoristimo potencijale koje turizam kao platforma za razvoj drugih industrija ima – zaključila je Ivana Alilović.
Na promociji je dodatno istaknuta i suradnja TZ-a Zagrebačke županije i Croate u izradi promo marama s elementima narodnih nošnji.
– Dizajn je nešto što nas uvijek iznova privlači i osvaja svojim mogućnostima izvedbe, bilo na likovni, bilo na tehnički način, a jednom kad se to sve uskladi, postajemo kreatori jedne predivne cjeline. Upravo smo zbog toga zaljubljeni u svoj posao i kreiramo čarobna djela od nježne svile. Ponosni smo na dizajn dezena rubaca kreiranih za Turističku zajednicu Zagrebačke županije. Naime, inspirirani narodnim vezom, spojili smo tradicionalno i moderno, a slaganjem motiva latica cvijeta i lišća, dobili smo neobičnu teksturu koja doprinosi dinamičnosti dezena. Dobar odabir modnih detalja uvijek je bio ključan i predstavlja točku na “i” svake odjevne kombinacije, ma koliko klasična ili moderna ona bila, te vjerujemo da će ovi rupci biti nošeni s ponosom – rekla je Mihaela Grnović Novaković, art direktorica modnog brenda Croata.

Miss županije

– Ovim putem želim istaknuti da folklorni stil nije samo jedinstveni trend u modi općenito, koji objedinjuje širok raspon oblika, boja, tekstura i različitih varijacija, već danas imamo prigodu promovirati naš novi moderan modni dodatak koji je bio relevantan jučer i bit će stvaran sutra, kroz daljnju promociju tradicije naše Zagrebačke županije – dodala je direktorica TZ-a Zagrebačke županije.
Bogat program bio je prožet zanimljivim povijesnim osobama, pa je tako tu bila grofica Sofija, s kojom je direktorica Alilović popila čaj. Uz ambasadoricu hrvatskog turizma Ashley Colburn, na predstavljanju je nastupio Bojan Jambrošić, a modni dodatak je prezentirala Miss Zagrebačke županije Sara Siladji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba