Tijekom vikenda na zagorskim prometnicama bilo je čak 14 prometnih nesreća, a policija je zabilježila i 77 prometnih prekršaja

Nesreću u Družilovcu u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, skrivio vozač koji je bio pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole

Objavljeno: 09.12.2019. AB

Proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 77 prometnih prekršaja. Od toga su bila četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 26 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 42 ostala prekršaja u prometu. Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 0,61 promila, a najveća nedozvoljena brzina kretanja vozila 134 km/h.

Uzroci nesreća

Tijekom vikenda evidentirano je i čak 14 prometnih nesreća. One s lakše ozlijeđenim osobama dogodile su se u Ratkovcu, Doliću, Pregradi, Gornjakima i Dubovcu, a uzroci  tih prometnih nesreća bili su nedržanje potrebitog razmaka između vozila, držanje vozila preblizu desnom rubu kolnika, u tri slučaja neprilagođena brzina, te nedržanje vozila uz desni rub kolnika. U prometnoj nesreći koja se dogodila u Družilovcu uslijed neprilagođene brzine,  vozač  je upravljao vozilom s 0,61 promila alkohola u organizmu, bez položenog vozačkog ispita, a lakše tjelesne ozljede zadobio je putnik u vozilu.

Materijalna šteta

Osam nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Polju Krapinskom, Repovcu, Donjoj Selnici, Oroslavju, Velikom Trgovišću, Lovrečanu te dvije u Zaboku. Uzroci tih nesreća bili su, u četiri slučaja neprilagođena brzina, zatim nepričvršćivanje pokretnih dijelova vozila, držanje vozila preblizu desnom rubu kolnika, nepropisna vožnja unatrag te nedržanje vozila uz desni rub kolnika.

FOTO: Prometna nesreća Pregrada/Policija zaustavlja KZŽ

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba