“U svakom slikarstvu postoji poezija i u svakoj poeziji postoji slikarstvo”

“DODIR U BOJAMA“: U Zaboku otvorena izložba mlade marijabistričke umjetnice Birgit Brlečić

Objavljeno: 09.12.2019. zagorjeinternational

U Gradskoj knjižnici Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, u petak je otvorena druga samostalna izložba mlade marijabistričke umjetnice Birgit Brlečić pod nazivom “Dodir u bojama“. Izložbu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.
– Svi mi večeras imamo priliku i čast biti dio jednog prelijepog adventskog vijenca, kojim nas je počastila Birgit. Uplela je sva svoja raspoloženja, slike pastelnih boja, sebe nježnu, a opet odvažnu. Uplela je umjetnicu koja stasa, a na nama je samo da budemo ponosni – rekla je Hubicki.

Kiparski radovi

Izložene su brojne slike rađene u raznim tehnikama te nekoliko kiparskih radova, kao i radova u staklu.
– U svakom slikarstvu postoji poezija i u svakoj poeziji postoji slikarstvo – istaknula je autorica u svojem pozdravnom govoru, u kojem je i zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji izložbe te u nastajanju čitavog njezinog opusa.
Brlečić je osnovnu školu pohađala u Mariji Bistrici, a nakon završene Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, upisala je Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer likovna pedagogija. Diplomski studij upisala je 2017. godine. Bavi se slikarstvom te povezivanjem s drugim medijima, a ima i široko iskustvo likovnog stvaranja različitim materijalima, uključujući keramiku, staklo i drvo. Prvu samostalnu izložbu imala je početkom 2019. godine u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Osim slikarstva, bavi se i redizajnom, grafičkim dizajnom, fotografijom, kiparstvom i poezijom.

Popratni program

Okupljene su pozdravili i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, ravnateljica knjižnice Branka Vrbanec te Birgitina nastavnica iz srednje škole Mirjana Smolić. U popratnom programu nastupio je glazbeni sastav Srna udovica. Otvorenje je održano u sklopu Prosinačkih svečanosti grada Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba