Obilježavanje Dana grada uz izviđačke igre i natjecanja

“KRAPINI ZA ROĐENDAN“: Izviđačko druženje u Mihaljekovom Jarku okupilo 200 – tinjak izviđača iz raznih krajeva Hrvatske

Objavljeno: 07.12.2019. zagorjeinternational

Povodom Dana grada Krapine, a u organizaciji Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje“ Krapina u Mihaljekovom Jarku se održava izviđačko druženje “Krapini za rođendan“, koje je okupilo 200 – tinjak izviđača iz raznih krajeva Hrvatske.

– Ovom našom aktivnošću obilježavamo Dan grada, a na naš poziv pridružili su nam se gosti, izviđači iz desetak udruga. Tako su danas s nama izviđači iz Varaždina, Lepoglave, Koprivnice, Križevaca, Pitomače, kao i iz Zagreba i Samobora. Za sve njih pripremili smo maštovite zadatke, natjecanja, izviđačke igre te obilazak našeg grada kako bi ih upoznali s njegovim znamenitostima, kao i općenito s krapinskom poviješću, kulturom i tradicijom – rekao je Nenad Drndić predsjednik Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje“ Krapina.

Brojna događanja

Zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić svim izviđačima poželio je dobrodošlicu u, kako je rekao,  grad povijesti i kulture.

– Iznimno nas veseli ovaj posjet izviđača povodom rođendana našeg Grada i ponosni smo što su došli u tako velikom broju. S obzirom na brojna događanja koja imamo ovih dana u gradu i lijepo vrijeme, vjerujem da će ugodno provesti današnji dan – rekao je Varjačić te dodao kako su izviđači sa sobom donijeli i mnogo robe i hrane za Caritas koja će biti proslijeđena potrebitima, te im na tome zahvaljuje.

Akcije i aktivnosti

Starješina Odreda izviđača “Kamengrad” Koprivnica, Renato Sremec rekao je kako su se rado odazvali pozivu kolega iz Krapine.

– Naš je dolazak već i tradicija, budući da godinama surađujemo i posjećujemo se prilikom nekih akcija i aktivnosti. Naš odred broji ukupno 60 članova, a u Krapinu nas je došlo 12 te se nadamo ugodnom druženju. Vjerujem da će se djeca dobro zabaviti i naučiti nešto novo – kazao je Renato Sremec.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba