Prigodno uz Dan grada, izloženi su radovi nastali u posljednje četiri godine

U Krapini otvorena izložba mladog umjetnika Tomislava Hršaka iz Petrovskog

Objavljeno: 06.12.2019. zagorjeinternational

U ispunjenoj Galeriji grada Krapine, večer uoči blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece, pomoraca i grada Krapine, prigodno uz obilježavanja Dana grada, otvorena je izložba mladog talentiranog umjetnika Tomislava Hršaka iz Petrovskog, pod nazivom “27”.
Hršak je rođen 1992. godine u Zagrebu. Diplomirao je kiparstvo na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine. Te je godine dobio i Rektorovu nagradu za projekt “Bojom do zdravlja“.

Kralj funka

Autor je nekoliko radova u javnim prostorima, a javnosti je postao poznat nakon što je izradio skulpturu pokojnog hrvatskog kralja funka Dine Dvornika, koja je postavljena u zagrebačkom tematskom parku rock glazbe. Izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama, a član je i udruge Hrvatskog društva likovnih umjetnika.
Na izložbi koju je financijski poduprlo Ministarstvo kulture RH, mogu se vidjeti radovi nastali u posljednje četiri godine, od klasičnih medija – kiparstvo, slikarstvo, crtež, pa do multimedije, gdje se spajaju video i skulptura.

Ilustrirao već s 13

Na otvorenju je o stvaralaštvu mladog umjetnika govorila Maja Flaisig. U prigodnom glazbenom programu nastupio je Jurika band, a pjesnik Vladimir Podgajski pročitao je jednu svoju pjesmu iz knjige “Dečec na sfori”, koju je Hršak ilustrirao s trinaest godina. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Krapine Dragutin Kozina, a ostaje otvorena do kraja prosinca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba