PROMAKNUĆE: Zdravko Tušek imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede

“Ovo je prije svega velika čast i odgovornost, ali i veliki izazov”

Objavljeno: 06.12.2019. zagorjeinternational

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu sjednice održane u četvrtak državnim tajnikom za poljoprivredu imenovala Zdravka Tušeka, diplomiranog inženjera agronomije iz Bedekovčine.

Poljoprivredna strategija

– Ovo je prije svega velika čast i odgovornost, ali i veliki izazov. S političkog aspekta na ovo imenovanje gledam kao priznanje mom dugogodišnjem radu, na općinskoj i županijskoj te nacionalnoj razini. U pogledu profesionalne i stručne karijere ovo je još jedan korak naprijed. U narednom razdoblju, sve zajedno u Ministarstvu poljoprivrede, očekuje nas donošenje strategije poljoprivredne politike za sljedeće sedmogodišnje razdoblje, kao i prilagodba svih institucija tim zadaćama. Zajedno s kolegama spreman samo dati i svoj doprinos tome – poručio je novoimenovani državni tajnik.

Tušeku je na imenovanju čestitao saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ Žarko Tušek:

– Kolegi Zdravku Tušeku čestitam u osobno te u ime Županijske organizacije HDZ-a KZŽ. Njegov dugogodišnji predani rad u sustavu poljoprivredne politike na neki način okrunjen je ovim imenovanjem. Velika je to stvar i za čitavo Hrvatsko zagorje.
Očekujem daljnji predani rad u kreiranju ali i implementaciji poljoprivredne politike Vlade RH u cijelosti te dodatni naglasak na pomoći razvoju poljoprivrede u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, sve na tragu naših nacionalnih, ali i lokalnih politika i programa. Upravo tu, uvjeren sam, postoji prostor za veliki napredak. Velika zahvala predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću na podršci, bez koje jedno ovakvo imenovanje ne bi bilo moguće – zaključio je Žarko Tušek.

Savjetodavna služba

Zdravko Tušek je inače od 2017. godine bio ravnatelj Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe, a donedavno i pomoćnik ministrice poljoprivrede. Stručnjak je s više od 15 godina profesionalnog iskustva u poljoprivrednom sektoru u području savjetodavnih službi za poljoprivredu, poljoprivrednih politika razvoja i usklađivanja nacionalnih programa poljoprivrednih potpora, provedbe Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije, uključujući projektiranje, uspostavu i upravljanje alatima za provođenje poljoprivredne politike. Dugogodišnje iskustvo stekao je u Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi, Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba