Iza nas su prva dva vikenda zagrebačkog malonogometnog spektakla

Austrijanci su hit dosadašnjeg dijela Kutije šibica

Objavljeno: 06.12.2019. zagorjeinternational

Nakon iznimno zanimljivog početka utakmica pretkola i prvog kola koje su odigrane tijekom prva dva vikenda Malonogometnog turnira Kutija šibica 2019. powered by Coca-Cola, i ovogodišnje izdanje turnira se pokazalo vrlo atraktivnim, s nekoliko iznenađenja, a svakako najugodnije je nastup ekipe Cosic Transport, koja je na Kutiju stigla iz Austrije. No, da nisu došli samo sudjelovati, već i ostaviti ozbiljnijeg traga, pokazuju prve dvije utakmice u kojima je momčad Cosic Transporta zabila 12 zgoditaka te primila tek jedan pogodak. A važno je napomenuti da pritom nisu imali laku zadaću jer im se već u prvom nastupu na putu našla ekipa Caffe bar “Etna” Zaprešić, u kojoj je nastupilo nekoliko bivših prvoligaških nogometaša i nekadašnjih članova Nogometnog kluba Inter Zaprešić, poput Zvjezdana Brleka, Krunoslava Vidaka i Tomislava Žitkovića. Ekipa iz Austrije pregazila ih je rezultatom 7:0, a proteklog su vikenda rezultatom 5:1 svladali kvartovsku momčad Dugave.
U idućem susretu očekuje ih sjajna ekipa Hoteli Maestrali – Ariva, sastavljena od dubrovačkih nogometaša predvođenih Karabogdanom, Salacanom, Blatnjakom i Prpićem, što će biti pravi test snage austrijske ekipe.
– Mi nikad ne podcjenjujemo protivnika, a koliko sam vidio, ova ekipa iz Dubrovnika ima odlične igrače, tako da nas čeka zahtjevan meč – poručio je Dragan Bodul, igrač i voditelj Cosic Transporta o utakmici koja je pred njima, najavljujući da u kasnijoj fazi natjecanja oni dovode još nekoliko igrača kao pojačanje, među kojima bi trebalo biti i nekih poznatih nogometnih imena.

Zajedno po turnirima

A da su i ovako dovoljno jaki, govori činjenica da gotovo svi igrači Cosic Transporta na Kutiju dolaze s iskustvom igranja velikog nogometa. Tako je upravo Bodul svojedobno igrao u Hrvatskom dragovoljcu i u to mu je vrijeme suigrač bio Robert Prosinečki. Svoj prvi nastup na Kutiji Bodul pamti po porazu na penale od ekipe u kojoj je branio pokojni Ivan Turina, a u kojoj su igrali Niko Kranjčar i Eduardo Da Silva.
– Imali su odličnu ekipu od koje nije sramota izgubiti – prisjetio se Bodul svog prvog iskustva na Kutiji, dodajući da nema ništa neobično u tome što su oni iz Austrije došli na Kutiju šibica.
– Svi smo mi u nogometu godinama, igrali smo i Kutiju, tako da ovo nije iznenada. Mi se već par godina spremamo prijaviti, samo se ove sve poklopilo pa smo se uspjeli organizirati – pojašnjava Bodul.
Inače, u ekipi Cosic Transport je jedan Austrijanac, a svi ostali nogometaši stižu s prostora bivše Jugoslavije te uglavnom zajedno igraju turnire po Austriji.
– Nismo imali neke posebne pripreme jer često igramo zajedno po raznim turnirima i uglavnom smo svi u sportu, ali polovicu ekipe nam čine dečki iz Slovenije, s kojima smo i mi prvi put zaigrali upravo na Kutiji. No, nismo se došli zezati ovdje, mi smo došli s ozbiljnim namjerama – kaže Bodul, koji radi kao trener u privatnoj nogometnoj školi u Beču.

Bristol City

Pored nastupa u Hrvatskom dragovoljcu, Bodul se može pohvaliti i nastupima u prvoj i drugoj austrijskoj ligi, a nastupao je i za Brotnjo te u engleskom Championshipu za Bristol City, dok je dva puta proglašen i najboljim igračem turnira u Beču.
Uz njega, u momčadi su još iskusni Amir Karić, koji je igrao za Koper, Olimpiju i Maribor te ima upisano preko 60 nastupa za slovensku nogometnu reprezentaciju, Bradarić i Radanović, koji su potekli iz bečkog Rapida, Čerkić, koji se kalio u drugoj i trećoj austrijskoj ligi, baš kao i Korošec te Strohmayer, dok Kramberger ima iskustvo nastupa u slovenskoj prvoj ligi.



NAJSTARIJEM IGRAČU OVO JE 35. NASTUP NA KUTIJI

Jere Grubišić po naslov ide s umjetnim kukom

Najstariji igrač momčadi, a moguće i najstariji igrač na Kutiji, dobro je poznati Jere Grubišić, koji je seniorsku Kutiju šibica osvojio još 1995. godine s momčadi MNK Sec iz Širokog Brijega, za koju je iste godine nastupao i legendarni Blaž Slišković, a veteransku 2009. godine s ekipom Hotel Vienna – Paulaner.
– Ja sam svoje golove proslavljao izvodeći salto nakon svakog pogotka, ali to danas više nije moguće jer su mi prije pet godina ugradili umjetni kuk, pa baš i nije najpametnije da skačem salto – kaže Grubišić, kojeg niti umjetni kuk nije udaljio s terena.
– Ovo mi je 35. nastup na Kutiji, a bez obzira na godine i umjetni kuk, ne planiram skoro u svoju sportsku mirovinu – poručuje Grubišić. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba